“A” tým | 20. kolo | 1. FUTSAL liga | Sezona 2023/2024

Pátek | 23.02. | 20:00 | SH Eden, Praha

 

Včera Liberec zavítal do nedalekého Edenu, kde se utkal v rámci předposledního kola základní části soutěže s pražskou Slavií. Ta v kole předešlém nečekaně padla na půdě Olympiku Mělník a tak chtěli svěřenci trenéra Vrabce využít špatného rozpoložení pražanů a poprvé v ligové historii svého soupeře obrat o nějaké body. K tomu měli Severočeši již několikrát velmi blízko, ale Slavia vždy dokázala v závěrečných minutách vedení strhnout na svoji stranu.

Úvod zápasu byl vyrovnaný a tomu odpovídal i výsledek prvního klání. Nepříliš mnoho šancí v prvním poločase na obou stranách vyústilo v bezbrankovou remízu.

Druhý poločas se vydařil soupeři. Ten využil nástřelu na zadní tyč, kde byl připravený Jošt – 0:1. Liberec následně neproměnil velkou šanci při přečíslení 3 na 1, kdy míč skončil na boční síti. V závěrečné power-play se FTZS kýženého srovnání nedočkal. Naopak 2x inkasoval do prázdné branky a odjel z hlavního města bez bodu.

Liberec má tak před sebou poslední blok základní části. Víkend další mu přisoudil volný los a týden na to se vypraví do Brna, kde se utká s tamním Helasem. V těchto 14ti dnech se vykrystalizuje tabulka, ze které vzejde 8 účastníků play-off 023/024 !!!

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 3:0 (0:0)

 

Branky

x

Asistence

x

 

Ohlas Daniela Vika (hráč Liberce)

” Myslím si, že to dnes do defenzívy bylo z naší strany povedené utkání, ale zradila nás opět naše koncovka. Do zakončení jsme se dostávali, ale netrefovali jsme bránu. Zápas by asi vypadal jinak, kdyby nám tam něco spadlo. Zápas byl jinak podle mě vyrovnaný a rozhodla ho ta první branka Slavie.“

Ohlas Zdeňka Slámy (trenér Slavie Praha)

” Museli jsme řešit spoustu absencí, onemocněli Ondra Míča a Jan Křemen, navíc se nám ještě zranil Honza Homola. Jsem za takové vítězství strašně rád, protože jsme předvedli zodpovědný výkon, pozorně jsme bránili a ukázali jsme, že máme silný tým ať nastoupí kdokoliv. Rád bych pochválil osmnáctiletého Kuču, který byl dnes výborný. Liberec se stále zvedá, libí se mi, že jsou zkušenější a futsalovější. Ví, co chtějí. O to víc si takového vítězství cením.“

 

 

ZPĚT