“A” tým | 16. kolo | 1. FUTSAL liga | Sezona 2023/2024

Pátek | 26.01. | 20:30 | SC Sluneta Ústí n. Labem

 

Včera bylo na programu další ligové kolo. Liberec po sérii domácích zápasů vyrazil i na venkovní palubovku a to Rapidu Ústí nad Labem. Proti soupeři, se kterým FTZS ještě nikdy na ligové scéně neprohrál chtěli svěřenci trenéra Vrabce potvrdit roli favorita a to se dlouho dařilo.

Vyrovnaný duel plný šanci a emotivních situací začali lépe domácí, kteří se chopili v 6. minutě vedení díky Novákovi. Liberec odpověděl okamžitě. Krásnou akci Kuby Daňka zakončil nemilosrdně DAVID VYČÍTAL – 1:1. Rapid šel znovu do vedení ve 13. minutě, kdy se prosadil Zápotocký Ji. – 2:1. FTZS opět bleskově odpověděl. Individuální akci ladně zakončil MAREK BÍNA – 2:2. Do poločasu stihli hráči z Podještědí stav dokonce otočit. Prosadila se patičkou brazilská akvizice DAVID MESQUITA RODRIGUES – 2:3.

Ve druhé dvacetiminutovce Liberec vyčkával na rychlé kontry a naopak Rapid se snažil stav srovnat. Taktická přetahovaná vyšla v závěru ústeckému celku, který se dočkal 3 minuty před koncem šťastné branky a srovnal stav na konečných 3:3.

Vypjatý duel mohl v závěru rozhodnout na straně FTZS Allanzin a na straně Ústí Žežulka. Ani jeden z hráčů svou vyloženou šanci nepřetavil v branku a tak se oba celky rozešly smírně po bodu !!!

Liberec tak bodoval ve třetím zápase za sebou a udržel si proti Rapidu svou ligovou neporazitelnost. Nyní ho čekají v krátkém sledu dvě domácí utkání proti Mělníku a ŽV Brno !!!

 

Rapid Ústí nad Labem x FTZS Liberec – 3:3 (2:3)

 

Branky

Bína M., David Mesquita Rodrigues, Vyčítal

Asistence

Bína M., Daněk

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Podle mého názoru se jednalo o spravedlivou remízu, na obou stranách bylo velké množství neproměněných šancí. Druhý poločas jsme byli pod větším tlakem soupeře, udeřit jsme mohli z brejků. S bodem jsme spokojeni.“

Ohlas Martina Gajdoše (kapitán Rapidu)

” Do začátku zápasu jsme vstoupili lépe my, bohužel po vlastních chybách jsme šli do šaten za stavu 2:3. Do druhého poločasu poločasu jsme šli s tím, že zapas otočíme. Nakonec jsme pouze dorovnali na konečných 3:3. Za mě zasloužená remíza pro obě strany.“

 

 

ZPĚT