“A” tým – 13. kolo | 1. FUTSAL liga – Sezona 2023/2024

Pátek – 05.01. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

První utkání roku 2024 bylo na programu pod Ještědem. Do Liberce zavítal Severočeský Baník Chomutov, se kterým se svěřenci trenéra Vrabce setkali v této sezoně již 2x. První zápas v Chomutově Liberec nezvládl. Po přestřelce byl šťastnější domácí celek, který zvítězil poměrem 8:7. Lepší výsledek přineslo pohárové utkání, ve kterém FTZS slavil postup po vysoké výhře 12:7.

Odvetné ligové utkání pod Ještědem přineslo atraktivní podívanou. Svižný a důrazný futsal, ve kterém měli více ze hry domácí. Bohužel ti tápali v koncovce, trefovali brankovou konstrukci a tak se ozval soupeř, který z ojedinělé situace na konci prvního poločasu otevřel skóre zápasu – 0:1.

Druhá dvacetiminutovka přinesla stejný obraz hry. Liberec se tlačil do zakončení, ale ne a ne rozvlnit síť za zády Nejedlého. Závěrečná power-play přinesla další šance do odkryté branky, nicméně gólu se Liberec nedočkal. Naopak soupeř proměnil jeden ze svých brejků a stanovil tak konečné skóre 0:2 z pohledu domácích.

Vstup do druhé poloviny soutěže se tak FTZS výsledkově nepovedl !!!

 

FTZS Liberec x Oxyworld Baník Chomutov – 0:2 (0:1)

 

Branky

Asistence

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” První zápas v novém roce nám nevyšel. První poločas jsme neproměnili až neuvěřitelné věci a druhý poločas už jsme se tak lehce do šancí nedostávali. Začali jsme prohrávat osobní souboje a i herně jsme upadli. Až na konci zápasu v power-play jsme opět měli dvě tutovky a po několika zblokovaných střelách se protrápili k nule na našem kontě. Děkuji divákům, kterých přišlo fakt hodně a o to víc mě mrzí, že si nemohli s námi zakřičet a oslavit gól(y).“

Ohlas Jana Nejedlého (brankář Chomutova)

” Z Liberce zaslouženě odvážíme 3 body. První poločas byl vyrovnaný, hrálo se chvílemi nahoru dolů ve vysokým tempu a divákům se futsal musel líbit. Druhý poločas jsme se soustředili na defenzívu a povedlo se nám udržet poprvé v sezóně čisté konto. Každý si dnes zaslouží obrovskou pochvalu, protože takhle se bojuje za Baník.“

 

 

ZPĚT