“B” tým – 12. kolo | 2. liga Západ – Sezona 2023/2024

Neděle – 10.12. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

O víkendu byl na programu jediný klubový zápas a tím bylo druholigové střetnutí rezervy s Malibu MB. Jednalo se o první odvetný zápas v rámci druhé nejvyšší soutěže a FTZS do něj vstupoval s dosavadní domácí neporazitelností. První vzájemná konfrontace skončila těsnou výhrou Liberce 2:1 a tak se dal znovu očekávat vyrovnaný duel plný emocí.

Nepříliš atraktivní první poločas ozdobila jediná branka a to boleslavského Bělíka – 0:1. Do druhé půle už vstoupil lépe Liberec. Ten udeřil v rozmezí 26. až 30. minuty hned 3x. Trefil se ŠORSÁK, ZOUNEK a DOMINIK HOŘÁK – 3:1. Vše se zdálo býti pod taktovkou Severočechů, ale opak byl pravdou. Boleslav bohužel díky penaltě snížila na 2:3 a za pár desítek sekund se radovala ze srovnání, kdy se prosadil podruhé v utkání Bělík – 3:3 Otřesený Liberec konec zápasu nezvládl a v poslední minutě ještě 2x inkasoval – 3:5

Vstup do druhé poloviny soutěže se tak Razákově družině nepovedl. Šanci na nápravu bude mít již tento pátek, kdy tým absolvuje poslední utkání roku 2023 a to na půdě daleké Chotěboře !!!

 

FTZS Liberec „B“ x Malibu Mladá Boleslav – 3:5 (0:1)

 

Sestava
Trhlín, Plechatý – Patrman, Hořák, Zounek, Šíma, Devátý, Rumler P. (K), Šorsák, Razák

 

Branky
Šorsák, Hořák, Zounek

Asistence
Šorsák

 

 

Ohlas Dominika Hořáka (hráč Liberce)

” Odehráli jsme zápas atraktivní pro diváky, jelikož utkání bylo plné akcí, soubojů, emocí a dokonce padlo i 8 gólů. Výsledek však tak atraktivní už pro nás není. Po otočení stavu pro nás na 3:1 jsme měli soupeře doslova na lopatě, kdy stačila přidat jedna branka a soupeř by odjel s prázdnou. Bohužel jsme podlehli faktorům, kterým jsme se chtěli vyvarovat, a to bylo kecání s rozhodčím a nevypadnout ze 100% koncentrace. Ani jedno se nám nepovedlo dodržet, a proto soupeř otočil utkání a odjel se třemi body. My bychom momentálně měli dát stranou alibismus, který tvořil pozápasovou atmosféru v šatně a měli bychom přijmout, že zápas jsme si prohráli především my sami.“

Ohlas Jakuba Maryšky (hráč Malibu MB)

” Na sever Čech jsme odjížděli s cílem zvítězit a odčinit ztráty z minulých zápasů. Poločasové vedení 1:0 dokázali domácí převrátit na svoji stranu třemi góly. Díky power-play jsme se dostali na dostřel a následně dokázali převrátit zápas na naší stranu. Velké díky patří všem spoluhráčům, realizačnímu týmu a fanouškům, kterých z Mladé Boleslavi přijelo velké množství.”

 

ZPĚT