“A” tým – Čtvrtfinále | Pohár SFČR – Sezona 2022/2023

Neděle – 15.10. – 18:00 – SH Lokomotiva ČB

 

Reprezentační pauzu vyplnil A-tým Liberce pohárovým střetnutím, kdy mu los přisoudil ve čtvrtfinále Tex-Color České Budějovice. Tým, jenž ještě před pár lety figuroval na prvoligové scéně hraje aktuálně „pouze“ krajský přebor a i přes tento fakt trenér Vrabec věděl, že jeho tým nečeká nic lehkého, jelikož se skladba kádru ČB příliš nezměnila.

Úvod zápasu se odehrával dle očekávaného scénáře. FTZS držel míč na svých sálovkách a snažil se hledat skulinky v pevné obraně soupeře. To se povedlo v sedmé minutě DAŇKOVI, který otevřel skóre zápasu – 1:0. Tímto hubeným vedením skončil také první poločas.

Druhá dvacetiminutovka přinesla stejný obraz hry. Tlak Liberce vyústil v branku JELÍNKA, který se trefil přesně z PVK na hranici vápna – 2:0. Na 3:0 zvýšil opět KUBA DANĚK, který se nejlépe zorientoval před brankářem a pohotově zakončil.

Budějovice následně přistoupily ke hře v pěti a děly se věci. Během pár minut na tabuli svítil nerozhodný stav, kdy se postupně trefovali – Benát, Lerch a Hric. Zápas se přehoupl do prodloužení, kde si oba dva týmy vytvořily své šance. Šťastnější byli domácí, kteří znovu využili své zbraně a ve hře v power-play rozhodli o osudu utkání – 4:3 z pohledu domácích.

Závěrečná power-play FTZS ovoce nepřinesla. Naopak do prázdné branky se trefil Polanský a zpečetil tak postup domácích do semifnále poháru SFČR – 5:3pp !!!

 

Tex-Color České Budějovice x FTZS Liberec – 5:3pp (0:1)

 

Branky
Daněk 2, Jelínek

Asistence
Jelínek

 

 

Ohlas Pavla Bíny (vedoucí Liberce)

” Z pohodové zápasu jsme si udělali bohužel bramboračku. Nadějné a zasloužené vedení jsme prohospodařili při soupeřově power-play, kterou jsme odbránili velice špatně. Ve hře 4 na 4 jsme dominovali, hráli v pohybu a z mého pohledu zaslouženě vedli. Vyřazení nás mrzí. Mohl to být historický úspěch klubu, ale dál jdou ČB, kterým tak k postupu gratuluji.“

 

 

ZPĚT