“A” tým – 4. kolo | 1. FUTSAL liga – Sezona 2023/2024

Středa – 27.09. – 20:30 – SH ZŠ Velká Bystřice

 

Liberec měl na programu již pátý výjezd v řadě (4x ligové kolo + pohár SFČR). Tentokrát zavítal ve středu do daleké V. Bystřice, kde svá domácí utkání hraje vysokoškolský tým SKUP Olomouc. Oba týmy zatím na své první vítězství čekaly a tak se dala očekávat vyrovnaná bitva.

Úvod zápasu byl opatrný. Své šance měly oba dva celky. První branka padla v desáté minutě, kdy zadní tyč zavřel domácí Lapčík – 1:0. Tímto hubeným vítězstvím domácích skončil první poločas.

Druhá dvacetiminutovka přinesla gólů více. Liberec nabral na otáčkách a snažil se skóre dotáhnout. Místy nepustil soupeře ze své poloviny, což vyústilo v zaslouženou branku. Trefil se nejlepší střelec Liberce KUBA ŠORSÁK, kterého skvěle uvolnil Marek Bína – 1:1. Netrvalo dlouho a v akci byl JELÍNEK. Ten se prosadil bodlem za hranicí vápna – 1:2. No a náhle bylo ještě veseleji. Reprezentant MAREK BÍNA vybojoval na půlce míč a ze strany se sám na brankáře nemýlil – 1:3 z pohledu domácích.

Závěr bohužel přenesl pro FTZS zbytečné drama. Nervy na uzdě neudržel brankář Vogt, který se ve vápně ohnal spolu s míčem po dotírajícím Tilkeridisovi a po zásluze obdržel ČK. Z krátké penalty se sice Šipka neprosadil, ale z další akce už dotahoval Lošťák – 2:3.

Závěrečná power-play srovnání nepřinesla a tak se Liberec mohl radovat z letošních prvních třech bodů !!!

 

SKUP Olomouc x FTZS Liberec – 2:3 (1:0)

 

Branky
Šorsák, Jelínek, Bína M.

Asistence
Bína M., Žampa

 

 

Ohlas Jakuba Žočka (kapitán Liberce)

” V prvním poločase to bylo velmi vyrovnané. My jsme neproměnili několik vyložených šancí, a proto jsme šli o poločase do kabin za nepříznivého stavu. V druhém poločase jsme ještě navýšili obrátky a začli soupeře více mačkat. Zápas to byl velmi důrazný a některé situace byly na hraně. V závěru se nám podařilo odskočit o dvě branky, což bylo klíčové. Soupeři se podařilo snížit po našem vyloučení, ale v samém závěru už jsme důsledně ubránili vítězství. Za tři body jsme moc rádi a troufnu si říct, že dnes byly opravdu zasloužené.“

Ohlas Jakuba Řičici (vedoucí Olomouce)

” Dneska to byl zápas blbec. Neudrželi jsme těsné vedení a dostali góly z brejku po našich chybách. Snad to odčiníme další kolo.“

 

ZPĚT