“A” tým – 3. kolo | 1. FUTSAL liga – Sezona 2023/2024

Neděle – 10.09. – 19:00 – MSH Kadaň

 

Liberec vyrážel v neděli na své již v řadě třetí venkovní utkání. Tentokrát cestoval do daleké Kadaně. Svěřenci trenéra Vrabce nechytili začátek sezony, kdy si odvezli dvě porážky z Mělníka a Chomutova. Právě v Kadani se mělo začít blýskat na lepší časy, ale proti byli primárně Brazilci ve službách Severočechů, jenž se podíleli na téměř všech brankách našeho soupeře.

Úvod zápasu Liberci nevyšel. Hned v první minutě se prosadil hostující Japa – 0:1. Srovnání přišlo z nenápadné akce, kdy Jelínek našel kapitána BÍNU a ten svou pohotovostí ve vápně stav skóre srovnal – 1:1. Kadaň odskočila díky individuální akci Caia – 1:2. Liberec byl opět proti. Srovnání se chopil mladý VYČÍTAL, který se prosadil VPK z hranice vápna – 2:2. Za tohoto nerozhodného stavu se šlo také do šaten.

Kadaň spoléhala na trojici brazilských hráčů a nebylo tomu jinak ani při třetí brance, kdy se trefil podruhé v utkání Caio – 3:2. Liberec znovu nesložil zbraně. Prosadil se na zadní tyči KUBA DANĚK, kterého našel přesně Šorsák – 3:3. Kadaň již napočtvrté odskočila díky šťastné brance Maura – 4:3 a následně nastal zlomový okamžik zápasu, kdy Liberec neproměnil přesilovku 4 na 3. ČK viděl ve 30. minutě Kiliján, ale Kadaň oslabení zvládla a díky individuálním výkonům Brazilců v poslední desetiminutovce odskočila na rozdíl pěti branek, na což Liberec reagovat už nedokázal.

 

Intern. FC Kadaň x FTZS Liberec – 8:3 (2:2)

 

Branky
Bína P., Vyčítal, Daněk

Asistence
Jelínek, Šorsák

 

 

Ohlas Jakuba Žočka (hráč Liberce)

” První poločas jsme se soupeřem drželi krok a dostávali se do dobrých situací. Škoda, že jsme neodskočili třeba o gól. Druhý poločas se nám tolik nepovedl, největší problém vidím v neproměněné přesilovce čtyři na tři. Myslím, že Kadaň to nakoplo a pak předváděla zajímavé momenty a věci, z nichž padaly góly. Mrzí mě, že jsme se nedostali už zpátky do zápasu.“

Ohlas Nenada Veljkoviče (trenér Kadaně)

” Podle výsledku to vypadá v naše pohodlné vítězství, ovšem tak jednoznačné to nebylo. Pomalu se dostáváme do modelu hry, kterou se chceme prezentovat. Ovšem stále je mnoho detailů, na kterých musíme pracovat. Nechceme každé utkání takto dramatizovat a chceme rozhodnout dříve. V repre pauze budeme určitě pracovat na těchto detailech a budeme se připravovat na další utkání. Dnes bylo na utkání mnoho fanoušků, za což jsem rád a začalo chodit mnoho dětí, což mě opravdu těší.“

 

 

ZPĚT