“A” tým – 2. kolo | 1. FUTSAL liga – Sezona 2023/2024

Neděle – 03.09. – 19:00 – MSH Chomutov

 

Včerejší neděle přinesla druhé kolo a zároveň druhé venkovní utkání pro liberecké hráče. Ti zavítali tentokrát na půdu nováčka soutěže – Baníku Chomutov. Historie klubů sahá souběžně do roku 2013. Od té doby se soupeři utkali celkem 6x a to 2x v divizní soutěži a 4x ve druholigových vodách. 4x se radoval z výhry Liberec a 2x se týmy rozešly smírně po bodu. Až včerejší střetnutí přineslo Podještědskému klubu vrásky na čele.

Úvod zápasu patřil Liberci. V první minutě byl ve vápně důsledný KUBA ŠORSÁK, který svůj úvodní gól neslavil kvůli minulosti spojité právě s domácím celkem, jehož je odchovancem. Ve druhé minutě bylo ještě veseleji. Nástřel Žampy si srazil do vlastní sítě Nový – 2:0. Na druhé straně korigoval Schreiner – 2:1 a o chvíli později vrátil dvoubrankové vedení na stranu FTZS Liberec FILIP ZOUNEK, jenž obešel Nejedlého a zasunul míč do prázdné branky – 3:1.

Liberečtí svou nedůsledností dovolili soupeři utkání srovnat, kdy se trefil Gedeon s Jamrichem – 3:3. V závěru půle se prosadil z VPK chytře KUBA ŽOČEK. Poslední slovo první dvacetiminutovky měl Chomutov, který potrestal chybu v rozehrávce – 4:4.

Druhý poločas přinesl znovu vyrovnanou bitvu, ve které byli bohužel více efektivní domácí. Doleček dvěma šťastnými góly zkompletoval hattrick – 6:4 a další branku přidal Schreiner – 7:4. FTZS sice snížil zásluhou kapitána BÍNY – 7:5, který se prosadil dalekonosnou střelou, nicméně tříbrankové vedení zajistil pro Baník svým druhým gólem Gedeon – 8:5.

Závěrečná power-play Liberci vyšla. Prosadil se z ní JELÍNEK a ŠORSÁK – 8:7, nicméně na srovnání už čas nezbyl. Chomutov tak po zásluze mohl oslavit svou historicky první výhru nad Libercem a premiérové 3 body v nejvyšší soutěži !!!

 

Oxyworld Baník Chomutov x FTZS Liberec – 8:7 (4:4)

 

Branky
Šorsák 2, Jelínek, Žoček, Bína P., Zounek, vlastní

Asistence
Žoček, Jelínek, Šorsák, Novotný

 

 

Ohlas Marka Bíny (hráč Liberce)

” Zapas jsem začali dobře, dali jsme dva rychlé góly. Vzápětí jsme dostali soupeře do hry zbytečným gólem z individuální chyby. Celkově jsme si nedokázali poradit s jednoduchým futsalem, kterým se prezentovali domácí. Měli bychom už v takových zápasech být zkušenější a zápas zvládnout úplně jinak.“

Ohlas Petra Nového (hráč Baníku Chomutov)

” Začátek zápasu nám bohužel nevyšel. Po dvou minutách jsme bohužel prohrávali 2:0, byla na nás vidět nervozita, ale do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně a odskočili o tři branky a vítězství si pohlídali. Děkujeme všem divákům kteří přišli a hnali nás za vítězstvím.“

 

 

ZPĚT