“A” tým – 1. kolo | 1. FUTSAL liga – Sezona 2023/2024

Pátek – 25.08. – 20:00 – SH Gymnázium Mělník

 

Příprava je minulostí. Liberec zahájil svou šestou ligovou sezonu na půdě mělnického Olympiku. FTZS měl rozhodně svému soupeři co vracet. V loňské sezoně totiž Středočeši 2x Liberec porazili a i v tabulce skončili o stupínek výš, tedy na 6. místě a zajistili si tak výhodnější postavení pro vyřazovací boje.

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně. Vytvořil si několik slibných příležitostí, ale produktivní bohužel nebyl. Naopak Mělník svou jednoduchostí a přímočarou hrou slavil úspěch. Do poločasu se trefil Sváta ml., Abrhám, Vokoun a smolně si v oslabení srazil střelu do své sítě Marek Bína. Liberec navíc v závěru poločasu obdržel ČK. Konkrétně Dominik Vogt za podražení soupeře.

Druhá dvacetiminutovka přinesla obdobný obraz hry. Olympik čekal na chyby FTZS a nekompromisně je trestal. I přes zlepšený výkon a především přesnější zakončení přinesla druhá půle hned 10 branek. 6 do sítě Liberce a 4x lovil míč mělnický Šanda. Za FTZS se prosadil v krátkém sledu ŽAMPA, DANĚK, BÍNA M. a ŠORSÁK.

Závěr velké drama nepřinesl. Mělník si zkušeně pohlídal nadějný výsledek a dokráčel k vysoké výhře 10:4 !!!

 

SK Olympik Mělník x FTZS Liberec – 10:4 (4:0)

 

Branky
Žampa, Daněk, Bína M., Šorsák

Asistence
Vik, Žampa, Žoček, Bína M.

 

 

Ohlas Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Výsledek je velké zklamání. Těžko se takový zápas hodnotí. První poločas byl zlomový. Soupeř byl produktivní a více důsledný v rozhodujících situacích. Náš aktivní výkon srážely lacino obdržené branky a navíc se nám nedařilo vytvářet si větší šance. Musíme se poučit z chyb, oklepat se z toho a do dalšího kola jít s čistou hlavou.“

Ohlas Jiřího Vokouna (kapitán Mělníku)

” Do sezóny jsme chtěli vstoupit vítězně a to se nám povedlo na jedničku. Začali jsme trochu vlažně, ale postupem času jsme začali hrát to, co chceme, dali góly a uklidnili jsme se. Bohužel jsem na pár minut v druhé polovině polevili a dostali zbytečné branky, ale důležité jsou 3 body a ty máme. Teď se musíme připravit na další utkání, které nás čeká příští týden.

 

ZPĚT