“A” tým – Generálka – Sezona 2023/2024

Neděle – 20.08. – 15:00 – Ernst/Reuter/Sporthalle Berlín

 

K poslednímu přípravnému utkání vyrazil Liberec do dalekého Berlína, kde se v rámci generálky na nový ročník střetnul s prvoligovou Liriou. Družina Karla Vrabce začala velmi aktivně. Skóre otevřel KUBA DANĚK po pohledné nahrávce Zounka – 1:0. Druhý a zároveň poslední gól první půle zařídil KUBA ŽOČEK dalekonosnou dělovkou – 2:0.

Druhá dvacetiminutovka už takové parametry nesnesla. Obě mužstva se snažila o přečíslení v pěti, z čehož vyústily hned 3 branky. Dvě do sítě berlínského týmu a jedna do sítě FTZS. Ty Severočechů zařídila bratrská dvojice Bína P. a BÍNA M., kdy starší připravoval a mladší se trefoval – 4:1. V závěru se za Liberec trefil ještě díky svému důrazu ve vápně KUBA ŠORSÁK a Liria korigovala díky dvěma nepřesnostem na konečných 5:3 z pohledu Liberce.

 

FC Liria Berlín x FTZS Liberec – 3:5 (0:2)

 

Branky
Bína M. 2x, Daněk, Šorsák, Žoček

Asistence
Bína P. 2x, Zounek 2x, Žoček

 

 

Ohlas Marka Bíny (hráč Liberce)

” Generálka splnila účel. Soupeř byl velice podobný svým stylem hry Mělníku a tak jsme rádi, že jsme ho zvládli jak herně, tak výsledkově. Já osobně jsem se po návratu z reprezentace cítil velmi dobře. Musím dohnat pár taktických věcí, které se nacvičovaly v době mé absence, ale na to mám ještě další týden. Věřím, že budu na první ligové kolo 100% připraven a tým také.“

 

ZPĚT