“A” tým – 1. přípravné utkání – Sezona 2023/2024

Pondělí – 07.08. – 20:30 – SH Dukly Liberec

 

Po necelých dvou týdnech od zahájení přípravy bylo na programu první přátelské utkání. Proti svěřencům trenéra Vrabce se postavilo druholigové Malibu MB, které v loňské sezoně slavilo třetí místo ve 2. lize Západ. Soupeř přijel pod Ještěd ve velmi kvalitní sestavě a tak se dal očekávat dramatický duel.

Úvod utkání patřil jednoznačně Liberci. V první minutě se trefil KUBA ŠORSÁK. O dvě minuty déle JAKUB DANĚK – 2:0. Třetí branku si připsal na své konto navrátilec JAN MEČÍŘ – 3:0. První zásah Malibu padl ze sálovek Velechovského – 3:1. Odpověď FTZS byla jasná. Trefa ZOUNKA a druhý nádherný gól v utkání agilního DAŇKA – 5:1. To vše proběhlo v první čtvrtině utkání. Do poločasu se podařilo Malibu zápas zkorigovat a to díky dělovce Vaňka – 5:2.

Do druhé půle vystřídal trenérský štáb hned 5 hráčů, ale na hře Liberce to znát nebylo. Produktivní byla zejména čtyřka Benek-Jelínek-Kazda-Šorsák. Právě souhra těchto hráčů zajistila libereckým další 4 branky a některé z nich byly opravdu výstavní. Liberec už ani jednou neinkasoval a dokráčel tak k vysoké výhře – 9:2

 

FTZS Liberec x Malibu Mladá Boleslav – 9:2 (5:2)

 

Branky
Šorsák 2, Daněk 2, Kazda 2, Benek, Mečíř, Zounek

Asistence
Benek 2, Masařík 2, Jelínek 2, Daněk, Zounek, Kazda

 

 

Ohlas Jakuba Žočka (hráč Liberce)

” Po dlouhé pauze jsme se na první utkání hodně těšili. Myslím si, že jsme odehráli velmi dobré utkání. Padlo hodně branek. Vždy je na čem pracovat, ale dnes to bylo z naší strany povedené vystoupení“.

Ohlas Jaroslava Bílka (trenér Malibu)

” Pro nás to byla dobrá konfrontace s prvoligovým soupeřem. Ten byl od začátku do konce ve všech aspektech hry lepším týmem. Výrazný rozdíl byl především v rychlosti a to jak rychlosti pohybu, tak rychlosti v kombinaci. Směrem dopředu jsme si několik dobrých šanci vypracovali, dozadu jsme ale výrazně propadali, což zkušený soupeř nemilosrdně trestal.“

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT