MAREK BÍNA má za sebou úspěšně první reprezentační sraz. Výběr trenéra Neumanna zvládl oba kvalifikační zápasy s Litvou a to 5:2 a 2:1. Marek bohužel aktivně ani do jednoho z utkání nezasáhl, nicméně odvezl si ze srazu velmi pozitivní dojmy a mnoho zkušeností. Vy fanoušci jste se mohli prostřednictvím klubových sociálních sítí Marka ptát na cokoliv a tady jsou jeho odpovědi:

 

Marku jak se o nominaci dozvěděl a co Ti jako první prolétlo hlavou ?

První informaci jsem dostal od svého bratra, který mi volal, že po něm chtěl moje telefonní číslo právě trenér Neumann a dodal, že pro mě má dobrou zprávu “jedeš na Litvu”. V tu chvíli jsem si myslel, že si ze mě dělá srandu. Deset minut po telefonátu s bratrem mi volal sám trenér a potvrdilo se, že mě opravdu chce donominovat. Měl jsem samozřejmě ohromnou radost a pocit natěšení, ale zároveň respekt k tomu co mě tam čeká.

Jaký to byl pocit být v týmu s hráči, proti kterým si nastupoval v ligové sezóně ?

Je to skvělý pocit, sledovat ty TOP hráče u nás, jak v tréninku, tak potom v zápase. Bral jsem to jako příležitost se něčemu novému přiučit, něco okoukat, abych se mohl sám zlepšovat do dalších sezón.

Kdo z hráčů na Tebe udělal největší dojem, když si ho mohl sledovat i na tréninku ?

Tak každý hráč, kdo tam byl má svou velkou kvalitu, takže bych si od každého mohl vzít něco. Asi co se týče přehledu na hřišti a zkušeností, to bude samozřejmě Michal Seidler a Lukáš Rešetár. Komplexně mě dost zaujali i dvojčata Drozdovi.

Vedle koho si seděl v kabině ?

To se každým dnem měnilo asi i proto, že jsme skoro každý den trénovali jinde. Na zápase v Brně to byl myslím Tomáš Buchta a Jiří Vokoun a v Litvě jsem byl mezi Tomášem Buchtou a Ondřejem Vahalou.

Dá se srovnat úroveň a intenzita tréninků mezi reprezentací a domácím klubem ?

Myslím si, že ano, tam už se netrénuje nějak ve větší intenzitě, všichni mají natrénováno ze svých klubů a na srazu už se dolaďují spíše taktické věci, které pro mě byly asi nejvíce náročné.

Jak probíhala komunikace s trenérem ? Byl jsi nervózní před prvním zápasem ?

Komunikace byla dobrá. Po každém tréninku se semnou bavil trenér jak se cítím, ptal se mě na svoje pocity. Snažil se mi dost pomáhat, za což jsem moc rád. Ano, byl jsem dost nervózní před prvním tréninkem, ale každým tréninkem a dnem to bylo jenom lepší a lepší.

Jaká byla atmosféra na palubovce a v kabině po úspěšném domácím zápase v Brně ?

Neskutečná. Hned při příchodu na rozcvičku mi naskočila husí kůže. Fanoušci v Brně mají futsal rádi a bylo to vidět. Byl to můj první zápas před tolika lidmi a já jsem si to užil, naštěstí jsme to zvládli s vítězným koncem a v kabině panovala také samozřejmě spokojenost, ale uvědomovali jsme si, že jsme v poločase a v Litvě to bude úplně jiný zápas.

V druhém utkání ses nevlezl do nominace, jaké to pro Tebe bylo, sledovat utkání z tribuny ? Komunikoval to s tebou trenér?

Já jsem to i čekal, protože se vrátil do sestavy vykartovaný Tomáš Koudelka. Pro mě bylo skvělé, že jsem mohl s týmem odletět na odvetu do Litvy. Je to pro mě jenom dobře, že jsem mohl strávit delší čas s týmem. Viděl jsem jak to chodí a někam mě to zase posunulo. Za to bych chtěl trenérovi poděkovat.

Co sis z tohoto repre srazu odnesl ?

Nějaké konkrétní věci bych si rád nechal pro sebe, ale samozřejmě mě to posunulo po taktické stránce. I trenér co mi vytknul a řekl, co dělám na hřišti špatně a vysvětlil mi, jak bych to měl dělat, abych se mohl v reprezentaci udržet.

Věříš, že by ses mohl dostat i na příští sraz ?

Věřím v to. Další sraz je na podzim, tak do té doby musím pracovat na 100% a uvidíme, co přijde.

V 1. Futsal lize se rozehrají semifinálové série, kterým týmům věříš, že se potkají ve finále ?

I když by se mi líbilo jiné finále než Plzeň a Chrudim, přál bych to například Slavii, ale myslím si, že ve finále se střetnou opět naše dva nejlepší kluby, tedy Plzeň a Chrudim.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT