“A” tým – Finále krajské části poháru SFČR – Sezona 2023/2024

Pátek – 14.04. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

V pátek FTZS Liberec definitivně uzavřel sezonu finálovým zápasem, v němž se utkal s divizním celkem – Avastem! Libereckými gazelami. Ve hře tak byla cenná trofej a vstupenka do celorepublikového kola.

FTZS vedla dvojice Vrabec – Šorsák, jenž měla k dispozici kombinovanou sestavu poskládanou z hráčů „A“ a „B“ týmu. Utkání mělo hned od úvodu slušné parametry. Šance byly k vidění na obou stranách, ale góly padaly pouze za zády Lukeše, kdy se prosadil v první dvacetiminutovce JELÍNEK T. a PATRMAN – 2:0

Druhá půle probíhala v obdobné duchu. Sen více držel míč na svých sálovkách, ale díky nepřesnostem umožňoval hrozit i neúnavným Gazelám. Dvoubrankové vedení navýšil ŠORSÁK s agilním DAŇKEM a náhle to bylo 4:0 pro FTZS. Gazely se následnými dvěma slepenými brankami dostaly do zápasu, ale větší drama odmítl dvougólový ŠORSÁK a následně DEVÁTÝ, jenž stanovil konečné skóre na 6:2.

FTZS tak splnil roli favorita a postoupil do celorepublikového kola ! Navíc byl nejlepším hráče večera vyhlášen JAKUB DANĚK, kterému sošku předal předseda Libereckého kraje pan Michal Milner !!!

 

FTZS Liberec x Avast! Liberecké gazely – 6:2 (2:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Jerasov & Plechatý T.
Hráči | Benek (K), Daněk, Devátý, Hořák, Jelínek T., Patrman, Šťovíček, Šíma, Šorsák, Zounek, Plechatý L.

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Šorsák 2, Jelínek T., Patrman, Daněk, Devátý

Asistence
Daněk 2, Šíma, Devátý, Benek

 

 

Ohlas Aleše Beneka (kapitán Liberce)

” Tento úspěch řadím vysoko. Bylo to těžké utkání. Gazely předvedly neskutečný výkon. Byli zarputilí, dobře bránili, nedali nám ani metr. Určitě si toho vážíme i za celý klub, protože letos slavíme 10. výročí vzniku a tohle je pro nás taková sladká tečka za celou sezónou“.

Ohlas Jana Lukeše (brankář Gazel)

” Byl to super zápas, férový, bez zákeřností. Neměli jsme co ztratit a přišli jsme si to užít. Hráli jsme podle mě jeden z našich nejlepších zápasů za celou sezónu. V druhém poločase už se ukázala naše velká chuť a soupeř potvrdil svoji kvalitu, kdy proměnil své šance. Zápas měl super atmosféru. Chtěl bych moc poděkovat nejen těm, kdo přišli dnes, ale i za celou sezónu. Vždy byla skvělá atmosféra jak na domácích, tak na venkovních zápasech.“

 

 

Sezona je tak u konce ! Všem fanouškům děkujeme za dosavadní podporu a budeme se těšit opět v té další !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT