“A” tým – 2. zápas 1/4 finále PLAY-OFF – Sezona 2022/2023

Neděle – 26.03. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

V neděli bylo na programu druhé utkání čtvrtfinálové série PLAY-OFF. Liberec přivítal Chrudim na své palubovce a chtěl se pokusit srovnat stav série před vlastními fanoušky. Trenér Vrabec měl k dispozici téměř kompletní kádr a tak se dal očekávat boj o každý metr palubovky.

Vysoký presink dělal čtrnáctinásobným mistrům ČR velký problém. Na vyložené šance si museli fanoušci počkat. Ty první se začaly objevovat před Duduem, kterého Daněk, Bína M. ani Zounek nepřekonali a tak udeřil soupeř. Na pivotovi se obtočil kolem Vogta Drozd D. a otevřel skóre zápasu – 0:1. Liberec pokračoval ve své hře a díky svému pohybu si vydobyl hned několik VPK na hranici vápna. Bohužel ani ty ke vstřelení gólu nevedly. Dělovku Žočka pohotově vychytal Brazilec Dudu. Naopak na druhé straně trestala opět Chrudim. Odražený míč se dostal k Marešovi a ten se štěstím prostřelil dva bránící hráče FTZS – 0:2. Severočeši cítili, že zápas rozhodně není ztracen a že jediné co tomu chybí, jen efektivní zakončení.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu. Chrudimi nevonělo vysoké napadání a důraz domácích, což vyústilo dokonce ve 4ŽK, které nasbírali Východočeši za 40 minut . Liberec stále ne a ne najít recept na Dudua, čemuž bohužel nepomohla ani závěrečná power-play. Poslední branku a klid na sálovky dodal soupeři Drozd P., který se individuálně prosadil a stanovil tak konečné skóre na 0:3 z pohledu domácích.

Liberec nechal rozhodně na palubovce vše, za což sklidil závěrečný divácký potlesk. Bohužel na vítězství a srovnání stavu série to nestačilo.

 

FTZS Liberec x FK Chrudim – 3:0 (2:0)
– stav série: 0:2 –

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Dlask
Hráči | Knejzlík, Jelínek T., Bína M., Daněk, Zounek, Benek, Šťovíček, Bína P. (K), Vyčítal, Žoček

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
x

Asistence
x

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Nastoupili jsme do zápasu se stejnou taktikou. Hrát vysoko a rychle dostupovat hráče při zárodcích akcí. Mrzí nás, že se nám nepodařilo vstřelit aspoň jednu branku, protože jsme měli dost příležitostí. Oproti středě se nám mnohem lépe dařilo plnit náš herní plán, musím za to kluky pochválit.“.

Ohlas Pavla Drozda (hráč Chrudimi)

” Jednalo se o hodně těžké a náročné utkání. Ze začátku jsme měli trochu problémy, nehráli jsme tak lehce jako doma. Postupně se naše hra zlepšila a výhra je zasloužená. Konečně jsme udrželi čisté konto a to je do dalších bojů určitě důležité.“

 

 

Třetí utkání čtvrtfinálové série PO odehrajeme opět v Chrudimi a to již tuto sobotu !!!

Sobota | 01.04. | 1/4 finále PLAY-OFF 2023 | výkop 19:00 | SH Heřmanův Městec | soupeř: FK Chrudim

Držte nám palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT