“A” tým – 1. zápas 1/4 finále PLAY-OFF – Sezona 2022/2023

Středa – 22.03. – 20:00 – SH Heřmanův Městec

 

Základní část je minulostí. Včera se Liberci rozběhla nadstavba, kterou je PLAY-OFF. Sedmý Liberec zavítal na půdu druhé Chrudimi a o favoritovi nebylo pochyb. Svěřenci trenéra Vrabce však chtěli navázat na sympatický výkon z posledního utkání s Chrudimí, kdy právě v Heřmanově Městci padli Severočeši „pouze“ – 2:5.

Na východ Čech tentokrát odcestovala velice mladá sestava, která s Východočechy držela krok především v prvním poločase. Velkou vzpruhou byly pro domácí dvě branky v závěru prvních dvaceti minut, kdy se soupeř za stavu 4:0 uklidnil a ve druhé půli zápas kontroloval.

I FTZS měl své šance. Několikrát svou rychlostí pozlobil obranu soupeře Marek Bína, ale ani tentokrát síť za zády Dudua nerozvlnil. Břevno orazítkoval Jáchym Šťovíček a slibnou příležitost měl také Filip Zounek. Liberec se svých zasloužených zásahů dočkal až v půli druhé, kdy se po dvou asistencích Zounka prosadili PETR PATRMAN a JAKUB ŽOČEK.

Chrudim byla v utkání dominantní a za 40 minut stihla nasázet 11 gólů. Velký moment v dresu Liberce zažil teprve sedmnáctiletý brankář MATYÁŠ MINISTR. Opora dorosteneckého týmu si zachytala v závěru cca 7 minut a vytasila proti chrudimským snajprům hned několik pohotových zákroků. Pro Matyáše to byl vůbec první kontakt s nejvyšší seniorskou futsalovou soutěží !!!

 

FK Chrudim x FTZS Liberec – 11:2 (4:0)
– stav série: 1:0 –

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Dlask & Ministr
Hráči | Žampa, Patrman, Daněk, Zounek, Šíma, Bína M., Žoček, Šťovíček

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Patrman, Žoček

Asistence
Zounek 2x

 

 

Ohlas Pavla Bíny (asistent trenéra Liberce)

” V Chrudimi se do sestavy dostaly opět nové tváře a jsem velmi rádi, že naši hráči mohou sbírat zkušenosti s takto kvalitním mužstvem. Výsledkově se zápas nepodařil, nicméně za naši prezentaci se stydět určitě nemusíme. Škoda zbytečný dvou branek na konci první půle a neproměněných šancí. Kdybychom se dostali výsledkově na dostřel, určitě by nám to dodalo více sil do druhého poločasu, kde už klesala koncentrace a některé branky bychom za normálního stavu nedostali. Play-off je pro nás za odměnu a já věřím, že před domácím publikem Chrudim potrápíme mnohem víc.”

Ohlas Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Chrudim byla lépe připravená na naše napadání. V druhém poločase jsme jim zápas ulehčili zbytečnými chybami na vlastní půlce. Musíme tento zápas hodit za hlavu a už se soustředit na nedělní zápas“.

Ohlas Matěje Slováčka (hráč Chrudimi)

” Měli jsme na Liberec nachystanou taktiku, věděli jsme, jak budou hrát a co my chceme hrát. Ze začátku měli hosté hodně sil, tak nás dobře pressoval, ale my jsme si s tím docela dobře dokázali poradit a vytvářeli si šance. Ty jsme ale bohužel dlouho neproměňovali, ale po prvním gólu byl zápas v naší režii. Pak už jsme si i vyzkoušeli nové věci a dotáhli zápas do vítězství.“

 

 

Druhý zápas čtvrtfinálové série PO odehrajeme s Chrudimí na domácí půdě už tuto neděli !

Neděle | 26.03. | 1/4 finále PLAY-OFF 2023 | výkop 20:00 | SH Dukly Liberec | soupeř: FK Chrudim

Těšíme se na VÁS !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT