Svůj poslední zápas sezony 2022/2023 má za sebou také rezerva FTZS, která si díky výhře v DIVIZI vysloužila účast ve druhé lize. V premiérovém ročníku skončili svěřenci trenéra Šorsáka na 6. místě, což je krůček od předsezonního cíle, kterým bylo vytyčeno místo páté. Jakub Šorsák vidí na týmu značný posun, nicméně prostor pro zlepšení je zde jednoznačně také. Pro klubový web ho vyzpovídal PR manažer Kuba Dlask:

 

Kubo jak bys zhodnotil první sezónu v 2. Futsal lize ?
Sezonu hodnotím pozitivně i negativně. Do první poloviny soutěže jsme vstoupili suprově. Bohužel druhá polovina byla z naší strany horší, protože jsme narazili na věci, se kterými jsme z předešlé sezony zkušenosti neměli. Máme velice mladý kádr, který se s novými věcmi sžívá.

Co si tedy ze sezóny bereš pozitivního ?
Jako pozitivní věc beru suprovou bilanci z venkovních zápasů. Letos si většina hráčů vyzkoušela 2. ligu poprvé a věřím, že příští sezóna bude z naší strany daleko lepší, co se týče postavení v tabulce, ale hlavně i vyvážených výkonů.

Za to v domácích zápasech se nám příliš nedařilo. Čím si to vysvětluješ ?
Bilance domácích zápasu byla hrůzostrašná, jen 3 výhry. To mě nejvíc mrzí vůči lidem, kteří nás chodili podporovat. Sezóna byla celkově z naši strany nahoru dolů. Měli jsme nevyvážené výkony. Nasvědčuje tomu i celkové 6. místo v tabulce s 9 výhrami a 9 prohrami.

Jaké byly podle Tebe největší příčiny špatných výkonů na domácí palubovce ?
Stres ? Menší nasazení ? Popravdě sám nevím. Snažili jsme se s kolegy přijít na ten důvod, dokonce jsme měli několik sezení s hráči. Nejspíš nám domácí výhry nebyly souzeny.

Jak se dařilo pracovat s mladými hráči z juniorky? Debut za B-tým si připsala hned čtveřice juniorů.
S hráči z juniorky se pracovalo výborně. Dodali tomu šťávu. Jsou mladí, hladoví a učenliví. S takovými hráči se každému pracuje dobře.

Na závěr, jaký moment z premiérové sezóny v 2. Futsal lize bys vypíchl ?
Bylo jich více, ale jestli mám vybrat jeden moment, tak to bude určitě utkání v Kadani. Zapojili jsme hned 4 mladé kluky z Juniorky. Odjezdili jsme zápas nahoru dolu, ale následně přišla smolná situace se zápisem. Posledních 5 minut pro nás bylo po psychické stránce těžkých. Kluci tam nechali vše a určitě bychom si zasloužili minimálně bod. Po zápase byl na každém znát smutek z výsledku. I takové zápasy nás posouvají dál.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT