“A” tým – 21. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 24.02. – 20:00 – SC Řepy, Praha

 

V posledním venkovním utkání základní části čekal na naše hráče souboj s třetím celkem tabulky, pražskou Spartou. První vzájemný duel skončil pod Ještědem nerozhodně 2:2. Navíc měli svěřenci trenéra Vrabce v živé paměti utkání z loňské sezony, kdy v Řepích skolili Pražany poměrem 5:2 a tak jeli do hlavního města opět s velkým odhodláním. Do utkání byly navíc opět nominovány mladé naděje ZOUNEK, VYČÍTAL a ŠŤOVÍČEK.

Do zápasu vstoupil lépe soupeř, který zavřel ve druhé minutě zadní tyč a otevřel skóre zápasu – 0:1 z pohledu FTZS. Na to dokázal Liberec zareagovat. Nástřel Jelínka ztečoval za zády Cristiana junior VYČÍTAL a připsal si tak na své konto premiérovou trefu v nejvyšší soutěži – 1:1. Bohužel pro FTZS o minutu později udeřila Sparta znovu. Na konci pohledné akce stál Mikus – 1:2. Liberec to nijak nerozhodilo. Srovnání si vzal za své zkušený BENEK, kterému míč přesně do pohybu připravil kapitán Žoček – 2:2. Následně poprvé v utkání vedli Severočeši. Standardní situaci z hranici vápna přetavil v gól TOMÁŠ JELÍNEK – 3:2. Přetahovaná pokračovala. Srovnání ze strany Sparty přišlo ze sálovek Matheuse – 3:3. No a poslední slovo v utkání měl opět TOMÁŠ JELÍNEK, který zachytil dlouhý míč, narazil si s Daňkem a vystřelil Liberci velice cenné 3 body do tabulky.

V závěru se Sparta ještě snažila o hru power-play, ale Liberec na ni byl perfektně připraven. Severočeši nebyli schopni trefit několikrát odkrytou branku soupeře, ale mrzet je to nemuselo. Utkání pro ně skončilo hubeným vítězstvím 4:3 !!!

 

AC Sparta Praha x FTZS Liberec – 3:4 (2:3)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Dlask
Hráči | Novotný, Bína M., Vik, Knejzlík, Zounek, Šťovíček, Benek, Vyčítal, Žoček (K), Daněk, Jelínek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Jelínek 2x, Benek, Vyčítal

Asistence
Jelínek, Žoček, Daněk

 

 

Ohlas Dominika Vogta (brankář Liberce)

” Musím říct, že je to úžasný pocit vyhrát proti takovému týmu jako je Sparta Praha. Z mého pohledu musím pochválit všechny kluky co dnes naskočili, nechali jsme na palubovce všechno a byli jsme po zásluze odměněni třemi body. Děkujeme všem lidem, co nám fandili v hale, ale i  na dálku u onlajnů.”

Ohlas Davida Vyčítala (debutant a střelec první branky – Liberce)

” Byl jsem zdravě nervózní, ale spadlo to ze mě, když začal zápas. Bylo to skvělé a jsem moc rád, že se nám zápas takto povedl.“

Ohlas Mariana Baláže (vedoucí Sparty)

” Nepřijatelný výsledek pro nás v boji o třetí místo. Liberec ukázal, jak se bojuje. My si z toho musíme vzít příklad a zkusit zaskočit příští týden Chrudim.

 

 

Poslední kolo základní části odehraje Liberec na domácí půdě a to proti Olomouci !!!

Pondělí | 13.03. | 22. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:00 | SH Dukly Liberec | soupeř: SKUP Olomouc

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT