“A” tým – 20. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Sobota – 18.02. – 19:00 – SH Heřmanův Městec

 

V rámci předposledního venkovního zápasu zavítal nabuzený Liberec na půdu fenomenální Chrudimi, která před utkáním volala po „střelnici“. Východočeši se totiž na špici tabulky přetahují s plzeňským Interobalem o lepší brankový rozdíl, který s největší pravděpodobností po 22. kolech rozhodne o vítězi základní části.

FTZS byl však od začátku proti. Svého soupeře vysoko napadal a to od úvodu neslo své ovoce. Marek Bína se během pár minut dostal do několika slibných příležitostí, které bohužel v góly nepřetavil. Bezbrankový stav vydržel až do 14. minuty, kdy chybu v rozehrávce potrestal chrudimský Everton – 1:0

Liberec vzápětí využil zaváhání také domácích, kteří nepřesně kombinovali v pěti a byli za to potrestání gólem do prázdné branky, kterou si připsal na své konto mladíček ZOUNEK – 1:1. Do poločasu se síť rozvlnila už pouze jednou a to za zády Dlaska, kterého podruhé v zápase překonal Everton a to z 10ti metrového kopu – 2:1

Po změně stran přišlo vyrovnání. Kapitán Bína našel rozběhnutého FILIPA ZOUNKA, který chladnokrevně překonal Dudua a připsal si tak svou druhou branku v utkání – 2:2. Liberec nadále svému soupeři sekundoval, ale v poslední desetiminutovce ho brzdil vysoký počet akumulovaných faulů. Favorité z Chrudimi v poslední fázi utkání rozhodli o osudu utkání třemi trefami, na což Liberec reagovat už nedokázal.

Omlazená sestava FTZS tak podala velmi bojovný a sympatický výkon, na kterém lze do budoucna rozhodně stavět !!!

 

FK Chrudim x FTZS Liberec – 5:2 (2:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Dlask & Masařík
Hráči | Novotný, Bína M., Bína P. (K), Vik, Knejzlík, Kazda, Zounek, Šťovíček, Janouš

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Zounek 2x

Asistence
Bína P.

 

 

Ohlas Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” Jeli jsme do Chrudimi plní odhodlání. Plnili jsme do puntíku vše, co nám naordinoval trenér a vyplatilo se. Až na pár pasáží jsme byli Chrudimi naprosto vyrovnaným soupeřem. Škoda brzkých pěti faulů ve druhé půli, které nás brzdily ve vysokém napadání. Mohlo to dopadnout ještě lépe. Jsem na tým pyšný! Klobouk dolů před mladými hráči Šťovíčkem a Zounkem. Oba se s tím vypořádali skvěle. Zounek navíc vsítil 2 premiérové góly v A-týmu.”

Ohlas Tomáše Koudelky (hráč Chrudimi)

” Čekali jsme, že to bude tvrdý zápas. Nevstoupili jsme do něj dobře, byli jsme zaskočení, že na nás soupeř vylezl výše a nedokázali jsme si s tím poradit. V první půli měly oba týmy více šancí, Liberec odehrál fantastický první poločas. Do nějaké třicáté minuty to bylo vyrovnané, byla škoda, že jsme neproměnili dvě desítky. My jsme to dlouho nedokázali zlomit na větší brankový rozdíl a rozhodně nejsme s naším výkonem dnes spokojeni.

 

 

Další a zároveň poslední venkovní utkání je na programu v pátek ! Liberec zavítá na půdu pražské Sparty !

Pátek | 24.02. | 21. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:00 | SC Řepy | soupeř: AC Sparta Praha

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT