“A” tým – 19. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Sobota – 11.02. – 19:00 – SH Dukly Liberec

 

V předposledním domácím duelu základní části přivítal Liberec na své palubovce nováčka soutěže – TJ Spartak Perštejn. V prvním vzájemném střetnutí se body dělily za remízu 3:3. Nyní chtěli svěřenci trenéra Vrabce bodovat naplno, což se nakonec podařilo.

Úvod zápasu byl opatrný, kdy se oba týmy dostaly do několika příležitostí. Jednu z nich nevyužil Žoček, jehož střelu brankář vyrazil a z následného protiútoku se prosadil hostující Baran – 0:1. Liberec vzápětí odpověděl, kdy přihrávku vystihl Dan Vik a míč naservíroval před prázdnou branku MARKU BÍNOVI – 1:1. Liberec vysoko napadal rozehrávku soupeře a vytvářel si jednu šanci za druhou. Bohužel impotence FTZS vyústila dokonce v inkasovaný gól, který vsítil zkušený Belej – 1:2. Na to Liberec do poločasu dokázal reagovat. Signál z hranice vápna vyšel na jedničku, kdy na jeho konci stál kanonýr MAREK BÍNA – 2:2

Druhý poločas začali lépe domácí. Nenápadnou přihrávku Pavla Bíny si před brankou našel MILAN BIALEK a skluzem zvýšil na 3:2. Perštejn tak sáhl ke hře v pěti, což se mu nakonec vyplatilo. Na 3:3 srovnal Belej. Následně chyboval v rozehrávce kapitán Bína a Perštejn si vzal vedení na svoji stranu – 3:4. Po této inkasované brance bylo na Dukle už veselo. Srovnání si vzal na triko opět BIALEK, kterého našel před prázdnou brankou Kuba Daněk – 4:4. Na 5:4 zvýšil MATYÁŠ KAZDA do prázdné branky a dokonce na 6:4 zvýšil JAKUB ŽOČEK, kterého vybídl přesným pasem Dan Vik. Perštejn hrál převážně ve druhém poločase v pěti, což se mu v konečném zúčtování nevyplatilo. V poslední minutě ještě korigoval z krátké penalty Brazilec Caio – 6:5

Liberec tak zvládl velmi důležitý zápas za 3 body a upevnil si pozici v klidných vodách tabulky !!!

 

FTZS Liberec x TJ Spartak Perštejn – 6:5 (2:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Masařík
Hráči | Novotný, Bína M., Žoček, Bína P. (K), Jelínek, Daněk, Bialek, Vik, Knejzlík, Kazda

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M., 2x, Bialek 2x, Kazda, Žoček

Asistence
Vik 2x, Žoček, Bína P., Daněk, Knejzlík

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Byl to zase nervy drásající zápas s dobrým koncem pro nás. V prvním poločase jsme zase neproměnili 4 obrovské šance a inkasovali jsme zase takový smolný gól. Druhý poločas se dá říct, že jsme se jen bránili power-play a po neskutečném boji a díky dodržovaní toho, co jsme si řekli, jsme to zvládli. Děkuju klukům za důležité vítězství a obětavost. Velké poděkování patří samozřejmě divákům, kteří dorazili a myslím, že se určitě nenudili”

Ohlas Jaroslava Holmana (hráč Perštejnu)

” Dnes očividně nebyl náš den. Vůbec se nám nedařilo hrát naší hru a tím jsme to Liberci ulehčili. Z této prohry se musíme ponaučit a příští týden proti Spartě musíme předvést úplně jiný výkon. Pevně věřím, že nám k tomu pomohou naši fanoušci.

 

 

Další utkání je na programu v sobotu ! Liberec zavítá na půdu fenomenální Chrudimi !!!

Sobota | 18.02. | 20. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:00 | SH Heřmanův Městec | soupeř: FK Chrudim

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT