„Mládež – U19“ – závěrečný turnaj FINAL FOUR – Sezona 2022/2023

Neděle – 05.02. – zahájení v 10:00 – MSH Jablonec nad Nisou

 

Starší kat. U19 skočila po základní části na místě druhém a tak měla tu čest zúčastnit se závěrečného turnaje FINAL FOUR, čímž dostala šanci pokusit se obhájit mistrovský titul z roku předešlého. O pořadatelství této akce se ucházel také náš klub a jeho přání mu bylo vyslyšeno. V neděli se v MSH Jablonci nad Nisou proti sobě postavily 4 nejlepší celky z ČR a bylo rozhodně na co koukat.

Liberec narazil v druhém semifinále na pražskou Bohemku, kterou v zákl. části porazil 2:0. Vítězství se našim hochům podařilo i napodruhé zopakovat, kdy svého soupeře přestříleli 3:1 a posunuli se tak do boje o kov nejcennější.

Do finále se přes tým Olympiku Mělník probojovala FK Chrudim. Liberec nenechal nic náhodě. Svým týmovým výkonem nedal Východočechům šanci a po vítězství 4:2 se tak mohl radovat z obhajoby mistrovského titulu.

 

U19

Sestava |
Jerasov (K), Trhlín – Vyčítal, Šťovíček, Kašpar, Lupoměský, Čechovič, Kočka, Švejkovský, Stibor, Dlask, Pelinka, Loffler, Plechatý

Realizační tým |
Benek Aleš – hlavní trenér
Bína Pavel – vedoucí mužstva

 

 

SEMIFINÁLE

FTZS Liberec x Bohemians Praha 1905 – 3:1 (1:0)

Branky | Šťovíček, Čechovič, Lupoměský

 

FINÁLE

FTZS Liberec x FK Chrudim – 4:2 (2:0)

Branky | Vyčítal 2x, Kočka, Lupoměský

 

 

Hodnocení trenéra Aleše Beneka:
”  Moc krásné. Těžko hledám slova. Dnes se jednalo opět o velmi vypjaté zápasy do posledních vteřin. V semifinále slavila úspěch defenzíva a kluci si šli za tím. Ve finále si myslím, že jsme byli lepším týmem. Chrudim jsme do vyložených šancí nepouštěli a věděli jsme, co chceme hrát. Znovu říkám, kluci bojovali jeden za druhého a titul si rozhodně zaslouží.

 

 

Konečné umístění týmů:

  1. FTZS Liberec (obhájce titulu)
  2. FK Chrudim
  3. Bohemians Praha 1905
  4. SK Olympik Mělník

 

Nejlepší střelec ligy: Ladislav Jamrich (Baník Chomutov, 21 branek)

Nejlepší brankář F4: Dmitrij Jerasov (FTZS Liberec)

Nejlepší hráč F4: David Nekvasil (Bohemians Praha 1905)

 

Mistrovské foto

 

 

Mládežnické soutěže tak končí pro nás tím nejhezčím možným způsobem. Děkujeme za podporu v průběhu celé sezony. Děkujeme za podporu přímo na hale v Jablonci nad Nisou, kde naše U19 obhájila titul a budeme se opět těšit v sezoně 2023/2024, kterou zahájíme v průběhu října 023.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT