„B“ tým – 17. kolo 2. ligy Západ – Sezona 2022/2023

Neděle – 05.02. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

Rezerva přivítala v dalším druholigovém duelu na své palubovce lídra soutěže – Baník Chomutov. Pro trenéra Šorsáka se jednalo o velmi speciální zápas, jelikož je Jakub futsalovým odchovancem právě svého dnešního soupeře.

První dvacetiminutovka nabídla poměrně vyrovnaný duel, kdy sice skóre zápasu otevřel chomutovský Dolechek, ale Liberec na to dokázal reagovat brankou z autového postavení, kdy na konci akce stál MAREK ŠÍMA – 1:1. Do poločasu bohužel rezerva 2x inkasovala a šlo se do šaten za stavu 1:3 pro hosty.

Druhý poločas Liberec nekladl soupeři velký odpor, brankově se neprosadil a navíc na konci zápasu 3x inkasoval, což vyústilo v prohru 1:6.

Rezerva má i přes tento nezdar sezonní cíl, tedy 5. místo na dosah, kdy primárně střed tabulky je velmi vyrovnaný !!!

 

FTZS Liberec „B“ x Baník Chomutov – 1:6 (1:3)

 

Sestava FTZS Liberec „B“
Brankáři | Jerasov & Plechatý
Hráči | Franc, Janouš, Patrman, Provazník (K), Rumler P., Šorsák, Šíma, Zounek, Vik, Jelínek

 

Realizační tým
Šorsák Jakub | hlavní trenér
Bína Marek | asistent trenéra
Dlask Jakub | konzultant, PR manažer
Razák Filip vedoucí mužstva

 

 

Branky
Šíma M.

Asistence

Šorsák

 

 

Ohlas Jakuba Dlaska (asistent trenéra Liberce)

” Zápas jsme si prohráli sami ve svých hlavách a přístupem k zápasu. V prvním poločase jsme dostali některé laciné branky a v druhé půli jsme už působili odevzdaným dojmem. Soupeř už si své vedení pohlídal.”

Ohlas Jana Briče (trenér Baníku Chomutov)

” Na zápas s Libercem jsme se snažili svědomitě připravit, moc dobře víme, o co nám v tuhle chvíli jde. Věděli jsme, že soupeř je na tom skvěle silově, proto jsme si řekli, že nesmíme vypustit jediný souboj a vycházet ze zabezpečené obrany. Řekli jsme si, že musíme hrát hned od začátku na 100 %. Trpělivě jsme čekali na chybu soupeře, která přišla a my ji využili. Bohužel opět jsme poté neproměnili několik vyložených šancí a přišel trest, kdy nás soupeř zaskočil z nadvakrát rozehraného autu. To nás ale nerozhodilo a do poločasu jsme dvěma brankami odskočili do vedení. Druhou polovinu zápasu jsme si již pohlídali. Teď už nás od premiérového vítězství ve 2.lize dělí pouze jedno jediné vítězství. A na to máme, tenisovou terminologií, tři mečboly. Rádi bychom již tento pátek první pokus proměnili ve vítězství v letošním ročníku 2.ligy západ“.

 

 

Další utkání je na programu v pátek, kdy rezerva zavítá na půdu Kadaně !!!

Pátek | 10.02. | 18. kolo 2. ligy Západ | výkop 19:30 | MSH Kadaň | soupeř: Betis Kadaň

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT