“A” tým – 18. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 03.02. – 20:30 – SC Sluneta Ústí n. Labem

 

Osmnácté kolo nabídlo bitvu s posledním celkem tabulky – Rapidem Ústí nad Labem. Pro FTZS se jednalo o oblíbeného soupeře, se kterým každoročně pravidelně boduje. V tomto utkání si měl Liberec zajistit pozici pro play-off. Naopak Rapid nutně potřeboval všechny body k vytoužené záchraně.

Úvod zápasu byl ze strany Liberce lehkomyslný, čehož domácí perfektně využili. Během dvou minut svítilo na světelné tabuli 3:0. Na to dokázal reagovat Žoček. Ten nastřelil míč před branku a na štěstí pro FTZS si míč do své sítě srazil Zápotocký Jar. – 3:1. Liberec se oklepal, ale vzápětí bylo ještě hůř. Přihrávku na zadní tyč přetavil v gól domácí Koc – 4:1. Do poločasu se povedlo Podještědskému týmu skóre korigovat. Prosadil se JAKUB DANĚK, který na několikrát překonal brankáře Klečku – 4:2

Na špatný první poločas, kde Liberec navíc nevyužil řady šancí reagoval trenér Vrabec změnami, které týmu prospěly. FTZS druhých dvacet minut na hřišti dominoval. Z power-play se trefil VOJTA NOVOTNÝ, kterého perfektně našel Vik – 4:3. Následně se Rapid trefil do okryté branky při snaze Liberce stav srovnat – 5:3. Poté si své role ve dvou situacích vyměnil kapitán Bína s Vikem. Na 5:4 korigoval právě kapitán FTZS BÍNA PAVEL a to do prázdné branky díky skvělé individuální akci Vika. U vyrovnávací branky si své role hráči prohodili. Výhoz Vogta Bína P. zalepil a DANIEL VIK pohodlně zasunul do prázdné branky – 5:5

Strhující závěr přinesl drama na obou stranách. Oba týmy chtěly vyhrát. Nejprve neproměnil 10m kop Jelínek. Za to Rapid svou příležitost chopil za pačesy a Gajdoš opět dostal svůj tým do vedení – 6:5. Další „desítka“ se minutu před koncem kopala na straně druhé. Otěže si vzal do svých rukou JAKUB ŽOČEK a srovnal na konečných 6:6 !!!

Po prospaném začátku se Liberec díky druhé půli dostal do hry, ale více jak bod z utkání nevytěžil !!!

 

Rapid Ústí n. Labem x FTZS Liberec – 6:6 (4:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Vogt
Hráči | Novotný, Žampa, Bína M., Benek, Žoček, Bína P. (K), Jelínek, Daněk, Bialek, Vik, Knejzlík

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Daněk, Novotný, Bína P., Vik, Žoček, vlastní

Asistence
Vik 2x, Bína P., Benek

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Po špatném začátku jsme naháněli tříbrankové manko. V tomto duchu pokračoval celý zbytek prvního poločasu, ve kterém Ústí nad Labem bylo lepší. My se nebyli schopni nastartovat. Druhá půle byla odlišná, začali jsme jezdit, více jsme chtěli a byli lepší. Bod je ze střetnutí spravedlivý, šance neproměněné byly na obou stranách. Utkání mohlo skončit i 14:14.”

Ohlas Martina Dlouhého (trenér Rapidu)

” Přes vydařenou první půli se nám opět nepodařilo udržet herní kvalitu v poločase druhém. Potýkáme se s problémem v zakončení, neproměňování šancí nás stály proti Liberci dva body. Čekají nás ještě čtyři velmi těžká utkání, ve kterých se bodový zisk nebude rodit snadno.

 

 

Další utkání je na programu netradičně v sobotu ! Liberec přivítá na své palubovce Spartak Perštejn !!!

Sobota | 11.02. | 19. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:00 | SH Dukly Liberec | soupeř: TJ Spartak Perštejn

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT