“A” tým – 17. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 27.01. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

V pátek bylo na programu Severočeské derby, kdy Liberec přivítal na své palubovce Démony z České Lípy. Těm měli svěřenci trenéra Vrabce rozhodně co vracet poté, co v ČL padli těsně 1:2. Tehdy v poslední minutě zápasu rozhodl Petr Výborný.

Do utkání pod Ještědem vstoupili lépe domácí. Narážečku na pravé straně hřiště zužitkoval Daněk. Jeho nastřelený míč na zadní tyč si do své sítě srazil českolipský hráč a branka byla následně uznána MATYÁŠI KAZDOVI – 1:0. O pár minut déle bylo veseleji. Hostující Kirov srazil ve slibné šanci útočníka FTZS, viděl po zásluze ČK a následné oslabení liberečtí přetavili v branku. Pohlednou přihrávkou vyzval Jelínek ŽAMPU a ten se do prázdné branky nemýlil – 2:0. Liberec hrál koncentrovaně a Démony do velkých příležitostí nepouštěl. Poločasový stav tak zůstal 2:0 pro domácí.

Po změně stran hrál Liberec nadále aktivně. Individuálně se ve 22. minutě prosadil MAREK BÍNA a navýšil tak skóre na 3:0. Démoni snížili po SS z hranice vápna – 3:1. Liberec konec utkání zvládl, kdy nejprve JELÍNEK proměnil 10m kop na 4:1 a v samotném závěru pečetil výhru svou druhou brankou v utkání MAREK BÍNA, který využil zaváhání Démonů a trefil se do prázdné branky na konečných 5:1.

Liberečtí se tak stali vítězi Severočeského derby a připsali si tak velmi cenné 3 body do tabulky !!!

 

FTZS Liberec x Démoni Česká Lípa – 5:1 (2:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Dlask & Vogt
Hráči | Novotný, Žampa, Bína M., Benek, Kazda, Bína P. (K), Jelínek, Daněk, Bialek, Vik, Knejzlík

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M. 2x, Kazda, Žampa, Jelínek

Asistence
Jelínek, Daněk

 

 

Ohlas Jana Masaříka (brankář Liberce)

” Jsem rád, že se nám povedlo po delší době naplno bodovat, navíc v Severočeském derby a mohl jsem k tomuto vítězství přispět alespoň malou měrou. Lípu jsme víceméně do ničeho velkého nepustili a zaslouženě vyhráli. Celý tým zaslouží pochvalu.”

Ohlas Karla Kruliše (trenér Démonů ČL)

” Derby jsme prohráli dnes možná už před vstupem do haly. To co nás zdobilo poslední dva zápasy a to je řešení situací, to se nám dnes obloukem vyhnulo. Soupeř hrál trpělivě a trestal naše chyby. My jsme na další zápas ztratili tři hráče po celkem zbytečných kartách, ale nedá se nic dělat. Musíme jít dál. Soupeři gratuluji k výhře.

 

 

Další utkání je na programu již tento pátek ! Liberec zavítá na palubovku Rapidu Ústí nad Labem !!!

Pátek | 03.02. | 18. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:30 | SC Sluneta Ústí n. Labem | soupeř: Rapid Ústí nad Labem

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT