“A” tým – 17. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 20.01. – 20:00 – SH Gymnázium, Mělník

 

V rámci sedmnáctého kola nejvyšší soutěže vyrážel tým Liberce na půdu Olympiku Mělník, kterému měl co vracet poté, co mu doma podlehl těsně 3:4 !

Úvod zápasu přinesl vyrovnanou bitvu bez většího tempa. Skóre otevřel už ve 2. minutě Šiler. Na to dokázal reagovat MAREK BÍNA, který se individuálně prosadil po lajně a bodlem poslal míč přímo za háčky Šandovi branky – 1:1. Vedení si vzal zpět Mělník a to v 11. minutě, kdy se prosadil Sváta – 2:1. Dobře sehraný roh znamenal opět srovnání. Na přihrávku Žočka si naběhl MAREK BÍNA a svým druhým gólem v utkání stav na světelné tabuli srovnal – 2:2

Do poločasu se síť rozvlnila ještě jednou a to za zády Masaříka. Nástřel Mělníku tečoval Josef Gabčo – 3:2 z pohledu domácích. Po změně stran se jako první prosadil Mělník. Na 4:2 pálil přesně do šibenice Vokoun. Následovala kontroverzní situace, kdy Žoček stíhal mělnického hráče, ten upadl a libereckému hráči byla udělena z našeho pohledu neoprávněně ČK za druhou žlutou. V následném oslabení se prosadil Sváta a bylo to 5:2 pro Středočechy. Trenér Vrabec se uchýlil ke hře power-play, která vyšla. Na konci pohledné akce stál JAKUB DANĚK, který snížil na 5:3. Liberec pokračoval ve hře v pěti, ale už se bohužel gólově neprosadil. Naopak Mělník trefoval odkrytou branku a navýšil stav skóre na 9:3. Čtvrtý zásah FTZS si připsal ALEŠ BENEK po individuální akci – 9:4. No a tečku za střetnutím udělal domácí kapitán Vokoun, který stanovil konečné skóre na 10:4 pro Olympik Mělník.

Liberec tak Mělníku domácí prohru nevrátil a naopak ze středních Čech odjel s vysokým přídělem !!!

 

SK Olympik Mělník x FTZS Liberec – 10:4 (3:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Dlask
Hráči | Novotný, Žampa, Bína M., Benek, Kazda, Bína P. (K), Žoček, Jelínek, Daněk, Bialek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M. 2x, Daněk, Benek

Asistence
Benek, Žoček, Daněk

 

 

Ohlas Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” Zápas s Mělníkem byl první poločas vyrovnaný a bez většího tempa. Bohužel jsme nebyli v typických situacích pro soupeře důslední a 3x jsme inkasovali, byť jsme na to byli připraveni. Druhá půle nebyla z naší strany dobrá. Bez pohybu a touhy zvítězit. Mělník sebral 3 body zaslouženě, nicméně já se nemohu ubránit dojmu, že ve zlomových momentech nám bylo několikrát výrazně ublíženo.”

Ohlas Jakuba Němce (trenér Olympiku Mělník)

” Po ztrátě s Perštejnem jsme dnes potřebovali napravit zaváhání a získat 3 body a jsem rád, že se to podařilo navíc s dobrým výsledkem. 1. poločas byl z naší strany celkem vlažný, ale podařilo se získat vedení. Ve druhé půli nám pomohla soupeřova power-play, ve které jsme skórovali 3x přes celé hřiště a díky tomu jsme měli zápas pod kontrolou.

 

 

Další utkání je na programu již tento pátek ! Liberec přivítá v derby na své palubovce Démony z České Lípy !!!

Pátek | 27.01. | 18. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:30 | SH Dukly Liberec | soupeř: Démoni Česká Lípa

Dorazte naše hráče podpořit !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT