“A” tým – 16. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Neděle – 15.01. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

V prvním domácím utkání roku 2023 přivítal Liberec na své půdě brněnský Helas. FTZS měl Moravanům co vracet, jelikož první vzájemné střetnutí vyznělo jasně pro našeho soupeře a to poměrem 4:1.

Úvod zápasu se Liberci nevydařil. Po nastřeleném břevně přišla ve 4. minutě ČK pro Dominika Vogta, který trefil nabíhajícího Poula a FTZS šel do oslabení. To Brno využilo a ujalo se vedení – 1:0. Srovnání přišlo zanedlouho, kdy se po parádním pasu prosadil na zadní tyči KAZDA – 1:1

Brno poté opět odskočilo a to po nástřelu z rohu – 1:2 z pohledu domácích. V 10. minutě zavřel zadní tyč Lukšija a bylo ještě hůř – 1:3. Liberecké dostal do hry svou individuální trefou MAREK BÍNA, který si pohrál s obráncem a vymetl šibenici – 2:3

Liberec byl v první dvacetiminutovce nedůsledný v situacích a dotáhl poločasové skóre na nelichotivých 2:5, kdy se za hosty trefil ještě Poul a Matejov.

Druhá půle byla ze strany libereckých úplně o něčem jiném. Byť se hned po pauze stihl prosadit ještě hostující Mužík – 2:6, tak to bylo ze strany hostů vše. Liberec odstartoval stíhající jízdu. Na 3:6 se prosadil přízemní střelou JAKUB DANĚK. Snížení na 4:6 přišlo po pohledné akci Kazdy, který naservíroval míč VIKTORU ŽAMPOVI. Pátá branka Liberce padla ze sálovky VOJTY NOVOTNÉHO, který mířil bodlem přesně k tyči no a srovnání zařídil tradiční liberecký kanonýr MAREK BÍNA, který se uvolnil na straně a chytrou ranou mezi nohy propálil brněnského brankáře – 6:6

Závěr přinesl ještě velké drama. Liberci bod nestačil. Novotný stihl napálit brankovou konstrukci a v poslední vteřině utkání slibně se rozvíjející akci vykopl z brankové čáry hostující Zdráhal. FTZS si tak připsal na své konto již pátou remízu v sezoně !!!

 

FTZS Liberec x Helas Brno – 6:6 (2:5)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Dlask
Hráči | Knejzlík, Novotný, Žampa, Bína M., Benek, Kazda, Bína P. (K), Žoček, Jelínek, Daněk

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M. 2x, Novotný, Daněk, Žampa, Kazda

Asistence
Benek 2x, Jelínek, Žampa, Kazda, Žoček

 

 

Ohlas Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” V zápase jsme prospali první poločas. Brno bylo velmi důsledné jak v obranné fázi, tak v té útočné a zaslouženě vysoko vedlo. Druhá dvacetiminutovka byla z naší strany úplně o něčem jiném. Soupeře jsme včas dostupovali, vyhrávali souboje, hýřili pohybem a pomohli si také velmi citlivě ve hře v pěti. Utkání se v závěru mohlo překlopit na obě strany. Vzhledem k vývoji a síle soupeře bychom bod brali, ale nebudeme se tajit tím, že jsme z remízy zklamáni, jelikož jsme v posledních minutách mohli o třech bodech rozhodnout z několika situací, kde chyběl už opravdu jen kousek. Chtěl bych Brnu poděkovat za tvrdé, ale férové utkání, které nakonec vítěze nenašlo.”

Ohlas Milana Svobody (hráč Helasu Brno)

” Zápas se mi hodnotí velice těžce. Vyhraný zápas jsme si vlastními chybami pokazili sami. Bohužel nám chybí větší klid a přehled ve vypjatých situacích, kdy můžeme soupeři odskočit a zápas si pohlídat. Nakonec můžeme být ještě rádi za bod, jelikož vteřinu před koncem jsme vykopávali míč z brankové čáry. Můžeme jen litovat, protože jsme si mohli upevnit vysněné 5. místo tabulky.

 

 

Další utkání je na programu již tento pátek ! Liberec zavítá na půdu Mělníku !!!

Pátek | 20.01. | 16. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:30 | SH Gymnázium Mělník | soupeř: SK Olympik Mělník

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT