„B“ tým – 13. kolo 2. ligy Západ – Sezona 2022/2023

Neděle – 08.01. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

Do Nového roku vstupovala také liberecká rezerva. Ta se ve své první druholigové sezoně potýká prozatím s nevyrovnanými výkony, kdy ji svědčí především venkovní prostředí. Domácí trápení chtěli po Novém roce svěřenci trenéra Šorsáka změnit právě s Jerigem Plzeň, které v prvním vzájemném střetnutí porazili poměrem 7:3.

Liberci úvod zápasu nevyšel. Soustředěný soupeř čekal na chyby domácích a trestal je z protiútoků. Do poločasu se hosté prosadili celkem 3x a rezerva měla ve druhé dvacetiminutovce co dělat, aby se dostala vůbec do zápasu.

Zlepšený výkon vyústil v první branku FTZS, o kterou se postaral DAN VIK – 1:3. Plzeňské Jerigo hrálo v poslední čtvrtině už jen na výsledek a zápas si pohlídalo, byť v závěrečné PP se prosadil pár vteřin před koncem domácí PATRMAN – 2:3

Trápení rezervy na domácí palubovce tak pokračuje i v roce 2023 !!!

 

FTZS Liberec „B“ x Jerigo 94 Plzeň – 2:3 (0:3)

 

Sestava FTZS Liberec „B“
Brankáři | Plechatý & Dlask
Hráči | Baláž, Patrman, Janouš, Hořák, Zounek, Rumler P., Franc, Šorsák, Vik, Provazník (K)

 

Realizační tým
Šorsák Jakub | hlavní trenér
Bína Marek | asistent trenéra
Dlask Jakub | konzultant, PR manažer
Razák Filip vedoucí mužstva

 

 

Branky
Vik, Patrman

Asistence

Baláž, Vik

 

 

Ohlas Filipa Razáka (vedoucí Liberce)

” Hlavní příčinou byla asi smůla v zakončení. Věděli jsme, co soupeř bude hrát a bohužel jsme jim v prvním poločase darovali laciné branky. Museli jsme tak dotahovat a tlačit se do zatažené obrany soupeře. Podařilo se nám vypracovat hned několik šancí, ale nedokázali jsme se proměnit a dál tak pokračuje trápení na naší domácí palubovce.”

Ohlas Tomáše Pekníka (hráč Jeriga)

” Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát zodpovědně zezadu a že si musíme dát pozor na hru Liberce s gólmanem, která nás doma vytrestala. První poločas se nám to dařilo na jedničku a domácí jsme nepustili k vyložené šanci a po jejich chybách se nám podařilo třikrát skórovat. Liberec nás trápil dobrým pohybem a hbitostí na balónu, my se snažili hrát jednoduše a rychle. Druhý poločas byl ve stejném duchu, po soupeřově snížení jsme neproměnili velkou šanci, ta by nás uklidnila. Druhé dějství bylo celkem hektické i kvůli dvěma desítkám, které jsme ale naštěstí přežili a v závěru inkasovali jen jednou při powerplay. Ze severu Čech jsme si tak odvezli velice cenné tři body.”

 

 

Další utkání je na programu již tento pátek. Rezerva zavítá na půdu Chotěboře !!!

Pátek | 13.01. | 14. kolo 2. ligy Západ | výkop 20:30 | SH Světlá nad Sázavou | soupeř: Boca Chotěboř

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT