“A” tým – 14. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 06.01. – 20:00 – SH DM Vysoké Mýto

 

V rámci prvního utkání v roce 2023 vyrážel Liberec na horkou půdu Nejzbachu Vysoké Mýto. První vzájemný duel zvládli Severočeši lépe, kdy na domácí palubovce zvítězili poměrem 6:4 a vzhledem k postavení v tabulce obou celků se dala očekávat velká bitva o důležité body.

Poslední Mýto vstoupilo do utkání velice dobře, kdy po dvou nenápadných akcích vedlo 2:0 za pouhé 2 minuty. Liberec se nemohl dostat do utkání a než si zvykl na velice specifické prostředí, musel dotahovat dvoubrankové manko.

Snížení přišlo po nástřelu Marka Bíny, jehož pokus elegantně patičkou usměrnil mezi 3 tyče VOJTĚCH NOVOTNÝ – 2:1 z pohledu domácích. Do poločasu už se skóre neměnilo. Liberec byl více na míči a snažil se stav skóre srovnat.

Druhá půle nabídla velké drama. Liberci se povedlo zásluhou MARKA BÍNY srovnat na 2:2 ve 31. minutě, ale naneštěstí pro FTZS si o minutu později srazil do své sítě míč Viktor Žampa v souboji na hranici vápna – 3:2

Liberec poté zavelel k obratu. Aleš Benek našel nádherně před brankou MARKA BÍNU a ten se do prázdné branky nemýlil – 3:3

2 minuty před koncem Liberec poprvé v utkání vedl. Tomáš Jelínek naservíroval míč na zlatém podnosu JAKUBU ŽOČKOVI a na světelné tabuli svítil stav skóre 3:4 pro hostující tým.

Závěrečná fáze střetnutí nabídla několik šancí na obou stranách a rozhodnout mohly oba týmy. Nejzbachu se povedlo v poslední minutě při hře power-play propasírovat míč za Vogtovi záda a Formáček tak stanovil konečné skóre na 4:4 !!!

Liberec si připsal do své sbírky další nerozhodný výsledek a z východu Čech si přivezl bod za plichtu 4:4 ! Nutno podotknout, že se celých 40 minut jednalo o velice tvrdé, ale férové utkání z obou stran, které také velice dobře zvládla trojice rozhodčích !!!

 

Nejzbach Vysoké Mýto x FTZS Liberec – 4:4 (2:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Dlask
Hráči | Knejzlík, Novotný, Žampa, Bína M., Benek, Kazda, Bialek, Bína P. (K), Žoček, Jelínek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M. 2x, Novotný, Žoček

Asistence
Jelínek 2x, Bína M., Benek

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Po hodně špatném začátku, kdy jsme dostali dva góly, nám chvilku trvalo, než jsme se z toho oklepali, ale pak jsme to byli my, kdo určoval tempo hry. Po krásných brankách jsme vždy srovnali a dokonce se dostali do vedení, ale minutu před koncem Nejzbach srovnal. Pro nás to je už taková 3. bolestivá remíza a dnes ztráta 2 bodů.”

Ohlas Michala Jiráského (hráč Vysokého Mýta)

” Zápas který jsme měli zvládnout, jsme bohužel nezvládli. Po většinu utkání jsme vedli, bohužel jsme nedokázali výsledek udržet a nakonec jsme uhráli aspoň remízu, která pro nás nic moc neřeší.

 

 

Další utkání, které je na programu se odehraje na severu Čech, kam zavítá brněnský Helas !!!

Neděle | 15.01. | 15. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:30 | SH Dukly Liberec | soupeř: Helas Brno

Dorazte naše hráče podpořit !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT