„A“ tým – 13. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Pátek – 16.12. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

V rámci posledního kola roku 2022 se pod Ještědem představila pražská Slavia. Aktuálně čtvrtý tým tabulky Liberec ještě nikdy ve své ligové historii o body neobral a to chtěli dnes svěřenci trenéra Karla Vrabce změnit.

Touha přepsat tento milník byla na hráčích opravdu cítit. FTZS vstoupil do utkání s velkým sebevědomím a vytvářel si jednu šanci za druhou. Severočeši hýřili pohybem, trefovali tyče a za tento počin byli odměněni až ve 12. minutě, kdy se gólově prosadil navrátilec ALEŠ BENEK. Jednogólovým vedením skončil také první poločas.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupil Liberec opět aktivně. Daněk šel na hostujícího brankáře 2x sám, ale buď ho vychytal skvělý Vondráček nebo jeho střelu zastavila branková konstrukce. Sešívané spasil dalekonosnou dělovkou Ševčík, který se trefil přímo za háčky – 1:1

Vedení si vzal na svou stranu po několika minutách opět Liberec. Nadvakrát propasíroval míč za záda brankáře kapitán BÍNA P. – 2:1

Hosté následně svou hru zlepšili a to vyústilo ve vyrovnání, kdy individuální akci hrajícího trenéra Slámy zakončil Hrdina – 2:2. Vše se chýlilo k dělbě bodů, ale v závěru špatně rozehranou SS zachytil Ševčík, míč předložil Hrdinovi a ten se naneštěstí pro domácí trefil přesně k tyči – 2:3

V posledních vteřinách utkání se zdrcený Liberec na srovnání už nezmohl a odešel ze skvěle rozehraného utkání bodově naprázdno !!!

 

FTZS Liberec x SK Slavia Praha futsal – 2:3 (1:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Vogt
Hráči | Knejzlík, Novotný V., Žampa, Bína M., Zounek, Daněk, Benek, Kazda, Bialek, Bína P. (K)

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Benek, Bína P.

Asistence
Bína M.

 

 

Ohlas Aleše Beneka (hráč Liberce)

” Těžce se mi zápas hodnotí, protože jsme body ztratili v poslední minutě. V utkání jsme měli spoustu šancí především z brejkových situací, ale opět se nám nedařilo je řešit správně. Hrozně nás to mrzí, protože za takový výkon jsme si zasloužili minimálně bod, ale vlastní chybou jsme o něj přišli.”

Ohlas Martina Brychty (kapitán Slavie Praha)

” Těžko říct, zda jsme si dnes zasloužili vyhrát, byl to náš nejméně povedený výkon v celé sezoně. Jsem rád, že jsme to nezabalili a nakonec otočili výsledek. Pomohl nám Adam Vondráček, který nás udržel v zápase. V závěru Antonín Hrdina ukázal, jak je zkušený hráč. Máme tři body, jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Byl jsem poprvé ve Slavii kapitánem a neuspět, to bych poslouchal hodně dlouho.

 

 

Rok 2022 je u konce ! My se na Vás budeme opět těšit v tom dalším, kdy hned 06. ledna vyrážíme na horkou půdu Vysokého Mýta !!!

Pátek | 06.01. | 14. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:00 | SH Vysoké Mýto | soupeř: Nejzbach Vysoké Mýto

Držte našim hráčům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT