„U19 & U17“ – 3. kolo Juniorské a Dorostenecké ligy – Sezona 2022/2023

Sobota – 03.12. – zahájení v 09:00 – HomeCredit aréna Liberec

 

Dalším kolem pokračovaly mládežnické ligy. Pod Ještěd zavítaly tymy SK Interobalu Plzeň a Bohemians Praha 1905. Pražský druholigový tým disponuje tuto sezonu pouze starší kategorií U19 a tak naše dorostence čekalo na domácí půdě pouze jedno utkání.

Devatenáctka měla před sebou těžký úkol. Oba soupeři doposud nepoznali hořkost porážky a obývali dvě nejvyšší místa v tabulce. První duel s Plzní dopadl nerozhodně 2:2, kdy FTZS musel dotahovat náskok Západočechů 2:0. Šance na vítězný gól měly oba celky, ale ty zůstaly neproměněny. Týmy se tak rozešly smírně po bodu. Zápas s Pražskými klokany vyzněl pro naše hráče. Ti svou pracovitostí a odhodláním dokráčeli k vítězství 2:0 a upevnili si své postavení v horní polovině tabulky. Dvěma góly se blýskl JÁCHYM ŠŤOVÍČEK.

Sedmnáctka nastoupila proti Interobalu v nekompletní sestavě, ale prala se na palubovce srdnatě. O osudu utkání rozhodla jediná branka Západočechů z úvodu zápasu !!!

 

 

U19

Sestava |
Jerasov (K), Karásek – Kašpar, Dlask, Vyčítal, Plechatý, Pelinka, Šťovíček, Švejkovský, Loffler, Kočka

Realizační tým |
Bína Pavel – hlavní trenér
Zounek Filip – asistent trenéra

 

FTZS Liberec x SK Interobal Plzeň – 2:2 (2:2)

Branky | Kašpar, Loffler

 

FTZS Liberec x Bohemians Praha 1905 – 2:0 (0:0)

Branky | Šťovíček 2x

 

Hodnocení trenéra Pavla Bíny:
” Hráče musím za dnešní výkony pochválit. V utkání s Plzní jsme zaspali začátek, ale poté jsme na hřišti měli více ze hry. V závěru utkání měl své šance každý tým a tak je remíza zasloužená.

Utkání s Bohemkou jsme zvládli velice dobře po všech stránkách. Soupeř hrozil pouze ve hře v pěti, kde jsme byli pozorní a dobře se posouvali. Ve hře 4 na 4 jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili.”

 

——————————————-

 

U17

Sestava |
Ministr (K) – Káňa, Sziksashov, Brinza, Hnatiuk, Tkachenko, Bobrovnyk, Butnyk

Realizační tým |
Bína Pavel – hlavní trenér
Zounek Filip – asistent trenéra

 

FTZS Liberec x SK Interobal Plzeň – 0:1 (0:1)

Branky | x

 

Hodnocení trenéra Pavla Bíny:
” Do utkání s Plzní jsme neměli k dispozici všechny hráče a tak dostaly velký prostor naše Ukrajinské akvizice. Všichni kluci se s tím poprali velice dobře. Mrzí mě rychlá branka v první minutě, která nakonec zápas rozhodla. V přechodové fázi nám chyběla kvalita k tomu, abychom si vytvořili nějaký souvislejší tlak, díky kterému bychom mohli alespoň srovnat, nicméně všechny bojovníky bych chtěl za jejich přístup pochválit.“

 

 

Dalšího turnaje, kterého se naši mládežníci zúčastní bude pořádán za 2 týdny v dalekých Modřicích u Brna !!!

Neděle | 18.12. | zahájení 09:00 | SH Modřice, Brno | soupeři: Amor Vyškov a Žabinští Vlci Brno

 

 

Držte našim mladým nadějím palce !!!

tým F T Z S L

 

ZPĚT