„A“ tým – 11. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Neděle – 04.12. – 19:30 – SH Velká Bystřice

 

V posledním kole první poloviny sezony čekala na hráče dlouhá cesta do Velké Bystřice, kde se Liberec utkal s nováčkem soutěže – SK UP Olomouc. Jednalo se pro oba celky o velmi důležité utkání, které mělo napovědět, který z týmů „přezimuje“ v bezpečných vodách zajišťujících play-off. Liberec ve svých řadách postrádal z různých důvodů ofenzivní trojici BENEK-ŽOČEK-KAZDA. Na úkor nich dostali šanci ukázat se v ostrém duelu trenéru Vrabcovi KUBA ŠORSÁK a FILIP ZOUNEK, nejlepší střelec druhé ligy Západ.

Úvod zápasu Liberci nevyšel. Hned po pár vteřinách se prosadil domácí kapitán Lošťák a FTZS musel dotahovat. To se povedlo v 11. minutě VIKTORU ŽAMPOVI, který svým první gólem v sezoně stav srovnal – 1:1.

Nerozhodný stav na tabuli nevydržel dlouho. Chybného postavení využil domácí brankář Janečka, jehož dalekonosná střela slavila úspěch – 2:1 z pohledu domácích. Za nepříznivého stavu pro Liberec se šlo také do šaten.

Druhá půle nezačala opět pro Severočechy slibně. Nervy na uzdě neudržel Jelínek a po zásluze viděl ČK. Liberec naštěstí tento moment nakopl. Oslabení zvládl bez inkasované branky a naopak hned poté se dočkal srovnání, kdy přesného pasu Knejzlíka využil MAREK BÍNA a svou třináctou trefou v sezoně stanovil konečné skóre na 2:2.

V utkání bylo vidět mnoho nepřesností, tvrdých soubojů a kontroverzních situací. Dělba bodů je v konečném zúčtování pro oba týmy zcela zasloužená !!!

 

SK UP Olomouc x FTZS Liberec – 2:2 (2:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Vogt
Hráči | Bína M., Bialek, Novotný V., Daněk, Knejzlík, Žampa, Jelínek, Bína P. (K), Zounek, Šorsák

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Žampa, Bína M.

Asistence
Bína M., Knejzlík

 

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Bod je za mě málo. První poločas jsme nedodržovali vůbec to, co jsme si řekli a do dobře stojícího bloku jsme se nemohli dostat. Druhý poločas už jsme začali lepé, ale zase naše celková nedisciplinovanost vyvrcholila v červenou kartu. Myslím si, že to byl otevřený zápas. Obě strany špatně řešily brejkové situace a tak je remíza nejspíš spravedlivá.”

Ohlas Lukáše Kočiše (hráč SKUP)

” Do utkání jsme vstoupili skvěle rychlým gólem. I poté co jsme dostali na 1:1, se nám podařilo zase rychle odskočit o gól. Škoda jenom těch nevyužitých šancí, kterých jsme si vytvořili opravdu hodně. Bohužel jsme dostali smolné góly a ze zápasu si odnášíme pouze bod. Budeme se snažit, aby to výsledkově vyšlo příště se Spartou, na kterou zvu všechny fanoušky, ať nás poženou jako vždy.

 

 

První odvetné utkání odehraje Liberec na půdě dosavadního lídra ligy a to už tuto sobotu !!!

Sobota | 10.12. | 12. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:30 | SH Lokomotiva Plzeň | soupeř: SK Interobal Plzeň

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT