„A“ tým – 9. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Sobota – 19.11. – 13:30 – SH Dukly Liberec

 

V netradiční den a čas přivítal Liberec pod Ještědem úřadují mistry z Chrudimi. Soupeřovi vyšlo vedení našeho klubu vstříc s termínem a to kvůli náročnému programu Východočechů, kteří v prvně plánovanou neděli cestovali do Kazachstánu, kam se probojovali do ELITE ROUND futsalové Ligy Mistrů. Tedy mezi nejlepších 16 klubů Evropy.

O favoritovi utkání tedy nebylo pochyb. Svěřenci trenéra Vrabce měli za úkol co nejvíce Východočechům zápas znepříjemnit, ale udál se přesný opak. Chrudim pasivní Liberec zmáčknula na vlastní polovině a sázela jednu branku za druhou. Poločasové skóre se zastavilo na děsivých 0:8. Až na pár ojedinělých šancí Liberec neměl sebemenší šanci zápas zdramatizovat.

Druhá dvacetiminutovka už parametry snesla. Chrudim prostřídala, opory odpočívaly a Liberec se dostal významně více do hry. Čestný zásah vstřelil KAZDA po asistenci kapitána Bíny P. – 1:8. FTZS měl i další šance, které bohužel v branku přetaveny nebyly. V poslední fázi střetnutí si chrudimští vyzkoušeli hru bez brankáře a byť mnohokrát chybovali, do prázdné branky potrestáni nebyli. Naopak na konci totožné souhry stálo 4x po sobě brazilské křídlo Capinha a stanovil tak konečné skóre na ostudných 1:12 pro domácí !!!

 

FTZS Liberec x FK Chrudim – 1:12 (0:8)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Masařík & Dlask
Hráči | Bína M., Žoček, Bialek, Novotný V., Daněk, Knejzlík, Žampa, Kazda, Jelínek, Bína P. (K)

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Kazda

Asistence

Bína P.

 

Ohlas Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” Chtěl bych se za první poločas omluvit všem lidem, kteří na Duklu dorazili. Respektuji velkou sílu soupeře, i to, že Chrudim byla nevídaně efektivní a v podstatě do čeho kopla, to spadlo do branky i díky šťastným odrazům, ale z naší strany se nemůžeme na domácí půdě prezentovat takto pasivním futsalem, který jsme předvedli první 20 minut. Druhý poločas byl už významně lepší, byť to samozřejmě zapříčinilo prostřídaní v řadách soupeře. I tak mě těší, že jsme bojovali, byli v pohybu, povzbuzovali se a dostali se do spousty šancí. Chrudimi gratuluji k zasloužené vysoké výhře a přeji ji hodně štěstí v elitní fázi Ligy Mistrů.”

Ohlas Evertona (hráč Chrudimi)

” K dnešnímu zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně. Věděli jsme, že nás čeká těžká práce, ale díky dobré kolektivní hře jsme uhráli skvělý výsledek a získali potřebné sebevědomí před elitní fází Ligy mistrů. Teď se jedeme do Kazachstánu porvat o místo mezi čtyřmi nejlepšími kluby Evropy.

 

 

V tomto týdnu se Liberec představí opět na domácí půdě a to proti pražské Spartě !!!

Neděle | 27.11. | 10. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 19:30 | SH Dukly Liberec | soupeř: AC Sparta Praha

Dorazte našeho hráče podpořit !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT