„A“ tým – 8. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Neděle – 13.11. – 18:00 – MSH Kadaň

 

Po další reprezentační pauze se rozběhl opět ligový kolotoč. A-tým Liberce zavítal do Kadaně, kde se utkal s nováčkem soutěže – TJ Spartakem Perštejn. V soupeřově dresu nastoupil do utkání také bývalý hráč FTZS Jiří Baran. Sestavu Severočechů zdobí zajímavá jména včetně těch brazilských a tak se dal očekávat tuhý boj o každý metr palubovky.

Úvod zápasu nenabídl příliš mnoho šancí. Liberec vycházel ze zataženého bloku a čekal na své příležitosti. Spartak ohrožoval Dlaska pouze ze střední vzdálenosti. Přečíslení FTZS nebyla řešena efektivně a tak přišla na řadu dobře rozehraná standardní situace Jelínkem, který našel na zadní tyči BIALKA, jenž svou trefou otevřel skóre zápasu – 0:1. Tímto výsledkem skončilo také první dvacetiminutové dějství.

Do druhé půle naopak vstoupili aktivněji domácí, kteří srovnali na 1:1 po pohledné akci Beleje. Za minutu bylo ještě hůř. Chytrou tečí před Dlaskem se prosadil opět Belej – 2:1. Srovnání přišlo záhy, kde brejk vyřešila gólově dvojice Bína Pavel a NOVOTNÝ VOJTĚCH. Druhý jmenovaný se po pasu navrátilce Bíny nemýlil a vymetl šibenici – 2:2

Liberec znovu strhl vedení na svoji stranu. Přímého volného kopu z hranice vápna se chopil JELÍNEK a bombou do horní části branky nedal domácímu brankáři šanci – 2:3. Poslední slovo v utkání si nakonec vzal Spartak, který také zužitkoval své SS před hranicí vápna – 3:3

Utkání tak skončilo nerozhodnou a zaslouženou remízou !!!

 

TJ Spartak Perštejn x FTZS Liberec – 3:3 (0:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Dlask & Masařík
Hráči | Bína M., Žoček, Bialek, Novotný V., Daněk, Knejzlík, Žampa, Kazda, Jelínek, Bína P. (K)

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bialek, Novotný V., Jelínek

Asistence

Jelínek, Bína P.

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Jeli jsme do Kadaně s velkým respektem, protože nás čekal těžký soupeř, ale ještě s větší chutí si zápas užít. Hráči plnili pokyny, které jsme si řekli před zápasem, ale bohužel jsme dvakrát zaváhali a soupeř se dostal zpět do zápasu. Věřil jsem, že ještě zvládneme odpovědět a hlavně jsem viděl, jak makáme a bojujeme. Vývoj se nám podařilo znovu otočit, kdy se ukázala naše týmovost ! Sahali jsme po výhře, ale zase musím uznat, že remíza je spravedlivá a pro nás je bod z venku nakonec dobrý.”

Ohlas Jaroslava Holmana (hráč Spartaku Perštejn)

” Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Náš dnešní soupeř přijel zejména s defenzivní hrou a čekal na naše chyby. Měli jsme většinu hry míč v našem držení, ale neproměnili jsme naše šance. Soupeř svoje dokázal využít a odvezl si z Kadaně bod. Remíza nás mrzí, jelikož z Kadaně se lehko body nevozí.

 

 

V tomto týdnu se v netradiční sobotu utkáme na domácí palubovce s úřadujícími mistry z Chrudimi !!!

Sobota | 19.11. | 9. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 13:30 | SH Dukly Liberec | soupeř: FK Chrudim

Dorazte našeho hráče podpořit !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT