„A“ tým – 7. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Neděle – 30.10. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

Futsalovou neděli pod Ještědem dobře rozehrála rezerva FTZS, která porazila pražské klokany jednoznačně 6:1. Na tento výsledek chtělo navázat také naše první mužstvo v nejvyšší soutěži, které mělo co napravovat po nepříliš vydařeném vstupu do soutěže. V cestě mu stál ústecký Rapid.

Svěřenci trenéra Vrabce si to vzali k srdci a už od úvodu zápasu hýřili aktivitou. Skóre utkání otevřel kapitán ŽOČEK, který využil dobře rozehrané SS Jelínkem – 1:0. Na 2:0 zvýšila naše nová posila MILAN BIALEK. Ten odstavil na polovině hřiště Vobořila a vymetl šibenici. Za pár minut bylo ještě veseleji. Další SS na hranici vápna slibně rozehrál Žoček a trefil se letošní tradiční střelec MAREK BÍNA – 3:0. Hosté korigovali z jejich pohledu na 1:3 po nerozumění v obranné fázi FTZS. Čtvrtou branku Liberce si připsal JAKUB DANĚK, který z úhlu pálil přesně pod břevno – 4:1. Ústecký Rapid dokázal ještě v poslední vteřině poločasu snížit na rozdíl dvou branek a to díky přesně rozehranému rohu – 4:2

Druhý poločas byl opět v režii Liberce. Na 5:2 pálil ostrými MAREK BÍNA, kterého našel na zadní tyči skvěle hrající Daněk. Na konci pohledné akce Jelínka stál KUBA ŽOČEK a zvýšil už na 6:2 pro domácí. Gólové hody pokračovaly. Sedmá branka znamenala hattrick pro druhého nejlepšího střelce ligy MARKA BÍNU – 7:2. Svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži si připsal KAREL KNEJZLÍK, který vystihl záměr při hře power-play a do odkryté branky se nemýlil – 8:2. Tečku za kanonádou udělal KUBA DANĚK, kterého v přečíslení krásně před brankou našel Viktor Žampa – 9:2. Nepopulární desítku Liberec Rapidu načepovat už nedokázal.

Utkání tak skončilo vysokou výhrou FTZS, což je před reprezentační pauzou dobrá zpráva pro všechny !!!

 

FTZS Liberec x Rapid Ústí nad Labem – 9:2 (4:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Dlask & Masařík
Hráči | Bína M., Žoček (K), Bialek, Vik, Novotný V., Daněk, Knejzlík, Žampa, Kazda, Jelínek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M. 3x, Žoček 2x, Daněk 2x, Bialek, Knejzlík

Asistence

Jelínek 3x, Dlask, Bialek, Daněk, Žampa

 

Ohlas Karla Vrabce (trenér Liberce)

” V dnešním zápase jsme už chtěli zlomit jak gólové trápení, tak hlavně výsledky, které předcházely tomuto utkání. Dnes si myslím, že bylo vidět naše obrovské nasazení a chuť to všechno už konečně prolomit. Pomohli jsme si dvěma krásnými signály a pak po hezkých akcích jsme dali další krásné góly. Důležité bylo nevypadnout z tempa, což se nám stávalo jen minimálně. Jsem rád, že jsme to zvládli, protože to byl těžký zápas i přes jednoznačný výsledek. Dík patří klukům, ale i skvělým fanouškům.”

Ohlas Matěje Čapka (vedoucí Rapidu Ústí n. Labem)

” Jednoznačně nás nejhorší výkon v sezoně. Věřím, že podobný zápas už se nebude opakovat. Soupeř nás předčil především v nasazení, chuti po výhře a zaslouženě nás porazil. Máme 14 dní na to, se z tohoto zápasu oklepat a vrátit se ke hře a přístupu, který nás zdobil minulé zápasy.

 

 

Tento týden je na programu reprezentační sraz. Hráči se představí týden na to v Kadani, kde je čeká souboj s nováčkem ligy !!!

Neděle | 13.11. | 8. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 18:00 | MSH Kadaň | soupeř: Spartak Perštejn

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT