„A“ tým – 5. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2022/2023

Neděle – 16.10. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

Po další reprezentační pauze se opět rozběhl prvoligový kolotoč. Pod Ještěd zavítal Středočeský celek SK Olympik Mělník v čele s reprezentantem Vokounem.

Úvod zápasu patřil Liberci. Ten na hřišti držel míč a vytvářel si slibné příležitosti ke vstřelení první branky v utkání. Své ložené šance na šesti metrech bohužel trestuhodně zahodil Novotný s Benekem a tak přišel trest v podobě trefy Vokouna – 0:1. FTZS se trápil v koncovce a nemohl najít recept na brankáře Šandu. Na druhé trefě Mělníku měl opět velkou zásluhu reprezentant Vokoun, který pohotově našel svého spoluhráče před odkrytou brankou – 0:2. Skóre se už do poločasu neměnilo.

Druhá dvacetiminutovka byla jak přes kopírák. Liberec byl jistý na míči. Poradil si s vysunutým napadáním hostů, ale gól né a né dát. No a tak zaúřadoval znovu Olympik, kdy se na pivotu obtočil kolem Novotného Šiler – 0:3. Naději vykřesal libereckým MAREK BÍNA, kterému pomohla při střele teč Šuby – 1:3. FTZS se odhodlal pro hru bez brankáře, kde inkasoval sice na 1:4 po druhé brance Vokouna, ale následně Středočechy zamkl v jejich pokutovém území a dokázal díky gólům KAZDY a BENEKA snížit na rozdíl jediné branky – 3:4. Kýženého srovnání se Liberec nedočkal a tak vyšel bodově naprázdno !!!

 

FTZS Liberec x SK Olympik Mělník – 3:4 (0:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři | Vogt & Dlask
Hráči | Bína M., Žoček (K), Janouš, Bialek, Vik, Novotný V., Daněk, Knejzlík, Žampa, Kazda, Benek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Kobakhidze Koba | trenér brankářů
Mezei Robert | prezident klubu
Slovák Ondřej fyzio

 

 

Branky
Bína M., Benek, Kazda

Asistence

Bialek, Benek

 

Ohlas Jakuba Žočka (kapitán Liberce)

” Myslím si, že dnes nevyhrál lepší tým. Plnili jsme přesně pokyny trenéra a na Mělník jsme byli dobře připraveni. Bohužel nás srazilo zakončení. Nedokázali jsme proměňovat šance, kterých bylo hodně. Velmi nás tahle prohra mrzí i kvůli fanouškům, kteří nás dnes hnali. Tímto jim patří poděkování za celý tým.”

Ohlas Jakuba Němce (trenér Olympiku Mělník)

” Dneska to byla velmi vydřená a důležitá výhra. Od začátku do konce to byl vyrovnaný zápas. My jsme byli během utkání produktivnější než Liberec a svoje příležitosti jsme dokázali proměnit, proto se nám podařilo odskočit na 3:0. Problémy jsme měli až ke konci utkání, kdy Liberec v power-play dokázal snížit na rozdíl jedné branky. Konec utkání byl tedy hodně hektický, ale jsme rádi, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce.

 

 

Další utkání je na programu už tento pátek, kdy Liberec čeká severočeské derby na půdě Démonů Česká Lípa !!!

Pátek | 21.10. | 6. kolo 1. FUTSAL ligy | výkop 20:30 | MSH Česká Lípa | soupeř: Démoni Česká Lípa

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT