„B“ tým – 2. kolo 2. ligy Západ – Sezona 2022/2023

Neděle – 02.10. – 19:30 – SH Dukly Liberec

 

Rezerva přivítala po úspěšném vstupu do soutěže dalšího nedalekého rivala tentokrát ze středních Čech. Na Duklu přijelo Malibu Mladá Boleslav. Středočeši stejně jako B-tým vstoupili do soutěže vítězstvím, které si připsali na půdě Kladna. Dal se tak očekávat tuhý boj o každý metr palubovky a vyrovnané utkání, což se nakonec i potvrdilo.

Úvod zápasu patřil díky dvěma trefám Malibu ze standardních situací právě hostům, u kterých se trefil Machů a následně Vaněk – 0:2. Liberečtí své šance nevyužili. Naštěstí pro Liberec se do hry dostal střídající ZOUNEK, který využil pasu Šorsáka a korigoval na 1:2.

Druhá půle byla pod taktovkou rezervy FTZS. Ve hře 4 na 4, potažmo v přečíslení 5 na 4 s brankářem Plechatým dobývali liberečtí svatyni Truksy. Hosté se lacino zbavovali míčů a tak přišel trest. Jakub Šorsák nádherně našel křižným pasem FILIPA ZOUNKA a ten propasíroval míč mezi Truksovi nohy – 2:2.

Liberecká rezerva pokračovala v tlaku, ale kýženého obratu se nedočkala. Zápas tak skončil smírně – 2:2 !!!

 

FTZS Liberec „B“ x Malibu Mladá Boleslav – 2:2 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec „B“
Brankáři (2) | Plechatý & Jerasov
Hráči (10) | Devátý, Hořák Dom., Patrman, Provazník (K), Rumler Š., Rumler P., Šorsák, Zounek, Žoček, Knejzlík

 

Realizační tým
Šorsák Jakub | hlavní trenér
Bína Marek | asistent trenéra
Dlask Jakub | konzultant, PR manažer
Razák Filip vedoucí mužstva

 

 

Branky
2x Zounek

Asistence

2x Šorsák

 

 

Hodnocení Jakuba Šorsáka (hrající trenér Liberce)

” První poločas se nám moc nepovedl. Nepohlídali jsme si dvě standardní situace a soupeř nás dvakrát potrestal. Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe a podařilo se nám soupeři vyrovnat v důrazu. Zvládli jsme vyrovnat i skóre, ale zápas už jsme zlomit nedokázali. Myslím si, že je to cenný bod proti těžkému soupeři.”

Hodnocení Jaroslava Bílka (trenér Malibu Ml. Boleslav)

” V Liberci jsme odehráli těžké utkání proti běhavému soupeři. V prvním poločase jsme si pomohli standardkami. Bohužel jsme jednou propadli a soupeř nás potrestal. Ve druhém poločase nás domácí zatlačili a z powerplay vyrovnali. Utkání se mohlo zlomit na jednu nebo na druhou stranu. Nakonec skončilo spravedlivou remízou. Bod bereme, protože z Liberce se body vozit nebudou. Se čtyřmi body z úvodních dvou venkovních zápasů jsme spokojení. Budeme je chtít potvrdit v domácím zápase s Chotěboří.“

 

 

Další utkání je na programu už tento pátek, kdy rezerva zavítá na půdu plzeňského Jeriga !!!

Pátek | 07.10. | 3. kolo 2. ligy Západ | výkop 20:00 | SH Lokomotiva PlzeŇ | soupeř: Jerigo 1994 Plzeň

Držte našim hochům palce !!!

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT