Odchody máme za sebou ! Nyní představíme fanouškům všechny posily pro nadcházející ročník 2022/2023.

Tou první je návrat na ligové palubovky našeho odchovance MARKA BÍNY (22 let). Marek nesměl v předešlých dvou sezonách díky profesionálnímu kontraktu se Slovanem Liberec futsal naplno provozovat. V posledních měsících se tehdejší futsalový reprezentant do 21ti let rozhodl pro životní změnu, o které se můžete dočíst níže:

 

1) Marku popiš nám, co se ve Tvé fotbalové kariéře změnilo, že se můžeš v další sezoně naplno věnovat futsalu ?

V mé fotbalové kariéře jsem neviděl v poslední době žádný posun a budoucnost. Byť jsem měl ještě rok smlouvu, tak o mě opadl ze strany Slovanu zájem. Znamenalo by to pro mě strávit rok v B-týmu nebo různé zkoušky po druhých ligách, které mi byly nabízeny. Po moji zkušenosti ve Varnsdorfu a dlouhých úvahách také s mým bratrem, který si podobnou cestou prošel před 10ti lety jsem se rozhodl, že pro mě bude nejlepší kontrakt vypovědět a vydat se jiným směrem. Proto, když už se nebudu věnovat fotbalu na profesionální úrovni, mohu se zpět vrátit k futsalu.

2) To je obrat o 180%. Jakým směrem by ses chtěl vydat a chyběl Ti futsal ?

Ano, je to tak. Na novou etapu v mém životě se těším. Zastávám už od poloviny července pozici mistra v jedné stavební firmě. Je to pro mě nový impuls. Futsal mi pochopitelně chyběl hrozně moc a jsem rád, že mi trenér Vrabec dal šanci se opět do ligového týmu vrátit.

3) Jaké máš cíle pro další sezonu a co od ní očekáváš ?

Pro nadcházející sezónu bude můj osobní cíl se probojovat do základní sestavy a podávat co nejlepší výkony. Co se týče týmového cíle, tak odpadl jeden z nejtěžších soupeřů: Svarog Teplice. Liga pro nás bude o to víc hratelnější a určitě bychom chtěli hrát o co nejlepší výchozí pozici pro play-off.

4) V předešlé sezoně jsi působil také jako asistent Kuby Šorsáka a pomáhal mu s organizací B-týmu. Tuto pozici budeš vykonávat i nadále ?

Ano, Kuba mě oslovil, zda bych mu mohl dělat asistenta i pro nadcházející sezónu. I když to pro mě bude teď časově náročné, budu dělat vše pro to, abych byl co nejvíce nápomocen i pro B-tým.

5) B-tým postoupil do druhé ligy. Jaké jsou cíle naší rezervy ?

Hlavní cíl pro B-tým by měl být hlavně udržet i druhou ligu v Liberci. V lepším případě hrát klidný střed tabulky. Vše směrem nahoru už by byla jenom nástavba. Uvědomujeme si, že ve druhé lize je plno kvalitních a zkušených soupeřů. Dále spolu s námi postoupily z druhého a třetího místa také Bohemians Praha a Kadaň, kteří určitě zvednou kvalitu této soutěže.

 

Ať se daří Binič !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT