„A“ tým – 1. ZÁPAS ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF – Sezona 2021/2022

Pátek – 18.03. – 20:00 – SH Lokomotiva Plzeň

 

Čtvrtfinálovou sérii play-off 2022 včera zahájili liberečtí futsalisté na půdě Plzně. V souboji druhého celku se sedmým byl favorit jasný. FTZS nejel dát svou kůži lacino, byť mu v sestavě chyběli zranění hráči (Žampa a Žoček) nebo mládežničtí reprezentanti (Vik, Knobloch a Janouš), kteří hájí barvy ČR v Portugalsku na kvalifikačním šampionátu.

Úvoz zápasu Liberci vyšel. Z pevného bloku chodili hráči do nebezpečných protiútoků, které bohužel končili na skvěle chytajícím Němcovi. FTZS držel skóre 0:0 až do 11té minuty. To se prvně v utkání prosadil kanonýr Seidler, který byl nakonec ústřední postavou Interobalu. Do poločasu Liberec inkasoval celkem 5x, což byl krutý výsledek vzhledem k vývoji utkání.

Druhý poločas měl obdobné parametry. Pevný blok Liberce dokázala překonávat pouze trojice českých reprezentantů Holý-Seidler-Rešetár. Tito hráči se nakonec podepsali na všech osmi brankách Západočechů. Liberecký čestný gól zaznamenal HONZA DÍL, který byl odměněn za kvalitní výkon.

Liberec bohužel padl vysoko 1:8, ale odjíždí se vztyčenou hlavou. Stav série 0:1 !

 

SK Interobal Plzeň x FTZS Liberec – 8:1 (5:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (11) | Bína P. (K), Vobořil, Daněk, Jelínek, Benek, Janáček, Díl, Baran, Devátý, Patrman, Hořák

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio
Mezei Robert | prezident klubu

 

 

Branky
Díl

Asistence
Patrman

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Máme za sebou první čtvrtfinálový zápas, ve kterém jsme vycházeli z dobrého bloku a snažili se dostávat do brejkových situací. Prvních 10 minut si myslím, že jsme si vypracovali několik slibných akcí, kde nám k první brance zápasu chyběl už jen krůček. Škoda, že jsme to nebyli my, kdo vstřelil první gól, mohlo by to být zajímavější. Pak přišel nástup famózně hrajícího Seidlera, který otevřel skóre a táhl Interobal. I přes ten výsledek musím kluky pochválit. Do druhého zápasu si musíme říci na čem a jak zapracovat, abychom předcházeli obdrženým brankám a co udělat lépe, abychom jich více vstřelili.”

Hodnocení Michala Holého (hráč Plzně)

” Zápas se mi hodnotí určitě výborně, vyhráli jsme 8:1. Prvních sedm osm minut jsme čekali na první branku, ale jinak jsme měli celý zápas pod kontrolou. Byli jsme trpěliví, podařilo se nám dát slepené góly a zbytek zápasu už jsme si pohlídali. Loni jsme se v prvním zápase v play-off trápili, letos jsme ho zvládli bez problémů a do Liberce se nám pojede dobře.”

 

 

Stav čtvrtfinálové série je tak 0:1. Další utkání je na programu pod Ještědem již tuto středu – 23.03. Výkop 19:30 / SH Dukly Liberec !

Dorazte naše hráče podpořit !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT