„A“ tým – 21. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 04.03. – 20:00 – SH KP Vodova 2, Brno

 

Poslední venkovní utkání základní části bylo na programu v pátek, kdy Liberec zavítal již napodruhé v krátkém sledu do Brna. Tentokrát se utkal s tamními Žabinskými Vlky. Vlci šli do utkání s tím, že musí získat alespoň bod. Prohra by totiž znamenala jistý sestup do druhé ligy.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Výhoz brankáře Pšurného byl tečován za záda Dlaska – 1:0. Srovnání přišlo z levačky JAKUBA ŽOČKA, který chladnokrevně zakončil svůj nájezd – 1:1. Obrat zajistil chytrou tečí ALEŠ BENEK, který zužitkoval volného přímého kop z hranice 10ti metrů. Vlci dokázali na tento počin ještě zareagovat a byl to Hansl, který dorazil do sítě střelu Chrásciny – 2:2. Poločas uzavřel 11s před klaksonem kapitán PAVEL BÍNA, kterého našel přesným pasem Tomáš Vobořil – 2:3 z pohledu domácích.

Druhá dvacetiminutovka nabídla tuhý boj o každý metr palubovky. Liberec nemohl najít recept na výborně chytajícího Pšurného, ale Vlky do velkých šancí nepouštěl. Ti se museli odhodlat ke hře power-play, ze které vytěžili pouze jednu střelu, která skončila na tyči. V závěru měl Liberec velké štěstí, kdy Dlask napil slibně rozehranou SS z hranice vápna, čímž zajistil Severočechům velice cenné 3 body do tabulky a stále reálnou šanci na konečné 7. místo !!!

 

Žabinští Vlci Brno x FTZS Liberec – 2:3 (2:3)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Jerasov
Hráči (9) | Bína P. (K), Janáček, Vobořil, Knobloch, Jelínek T., Benek, Žampa, Žoček, Janouš

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio
Mezei Robert | prezident klubu

 

 

Branky
Benek, Žoček, Bína P.

Asistence
Jelínek T., Vobořil

 

 

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Do Brna jsme jeli s pokorou. Věděli jsme, že to nebude lehké utkání, protože pro soupeře to byl jeden z klíčových zápasů v boji o záchranu. V prvním poločase jsme soupeři darovali dvě branky po našich chybách, ale jsem rád, že jsme na to dokázali odpovědět a vzít si vedení na naši stranu. V druhém poločase jsme věděli, že soupeř se do nás bude muset tlačit, tak jsme tomu uzpůsobili taktiku a soupeře jsme nepouštěli do větších šancí. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a že můžeme stále bojovat o konečné 7. místo.”

Hodnocení Michala Odehnala (trenér ŽV Brno)

” Zápas s Libercem jsme nezvládli, jak jsme si představovali. I přesto, že ještě v poslední minutě jsme sahali po bodu, tak nám ve skórování zabránila branková konstrukce. Nedá se nic dělat. Poslední zápas si užijeme a budeme určitě pracovat dál.”

 

 

Poslední utkání základní části je na programu již tento pátek – 11.03., kdy pod Ještěd zavítá Dynamo PCO České Budějovice. Výkop zápasu je plánován na 20:00 / SH Dukly Liberec !

Budeme se na VÁS těšit !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT