„A“ tým – dohrávka 17. kola 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pondělí – 28.02. – 19:30 – SH Dukly Liberec / ČT Sport

 

Včera byla na programu dohrávka 17. kola, kdy Liberec přivítal na své palubovce pražskou Slavii. Zápas byl okořeněn přítomností kamer ČT a tak se očekávala vyrovnaná bitva, byť Pražané byli určitě papírovými favority duelu. První vzájemné utkání FTZS promarnil v posledních vteřinách zápasu. Nechal si totiž vstřelit branku na 2:3 pár vteřin před koncem ze závěrečné power-play soupeře.

Lehce nervózní utkání přineslo branku až v 10. minutě, kdy se prosadil hostující Sláma. Následoval pětiminutový zkrat Liberce, ve kterém Slavia udeřila hned 4x a bylo prakticky po zápase. Do půle stačil korigovat z 6ti metrového kopu VOBOŘIL – 1:5

Ve druhé půli si FTZS vytvořil několik slibných příležitostí. Zvonila tyč, Křemen vykopával míč z brankové čáry, ale síť Karpiakovi branky ne a ne rozvlnit. Byli to sešívaní, kteří přidali další 2 trefy a odvezli si z Podještědí zaslouženě všechny 3 body !!!

Liberec má tak do konce základní části na programu ještě 2 utkání a to s ŽV Brno (venku) a Českými Budějovicemi (doma). Ve hře je tak stále 6 bodů a potenciální 7. místo v základní části !!!

 

FTZS Liberec x SK Slavia Praha – 1:7 (1:5)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (12) | Bína P. (K), Janáček, Vobořil, Knobloch, Jelínek T., Benek, Žampa, Žoček, Daněk, Kazda, Janouš, Díl

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio
Mezei Robert | prezident klubu

 

 

Branky
Vobořil

Asistence
x

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Chtěli jsme si pohlídat úvod zápasu, což se povedlo, ale po deseti minutách nastal pětiminutový výpadek, který si neumím vysvětlit a ten rozhodl celý duel. V situacích jsme nebyli dostatečně důrazní a zodpovědní. Dělali jsme chyby, které Slavia trestala. Paradoxně jsme velké a vypracované šance Pražanů přečkali a pak si dáváme góly sami po laciných chybách a nedůslednosti. Dnes jsme na lepší výsledek pomýšlet nemohli a já gratuluji soupeři k zaslouženým třem bodům a dobrému výkonu.”

Hodnocení Zdeňka Sity (hráč Slavie)

” Byl to z naší strany super zápas, proměňovali jsme šance a rychle rozhodli, povedlo se nám udržet koncentraci i po přestávce. Moje branka? Byla asi z té nejtěžší pozice, ale jsem rád, že tam padla. Mohl jsem přidat i další, ale to mne myslím mrzet nemusí, protože se trefovali ostatní.”

 

 

Další utkání čeká hráče v pátek – 04.03., kdy zavítají již podruhé do moravské metropole, kde se tentokrát utkání s ŽV Brno. Výkop utkání je plánován na 20:00 / SH KP Vodova 2.

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT