„B“ tým – dohrávka 11. kola DIVIZE A – Sezona 2021/2022

Neděle – 27.02. – 20:30 – SH Eden, Praha

 

Vyvrcholení soutěže bylo na programu v neděli, kdy liberecká rezerva zavítala do Edenu. Tam se utkala s pražskými Bohemians. Oba dva celky před sezonou vyhlásily útok na postup do druhé ligy a tomu nasvědčoval i celkový průběh soutěže. Do odvety šli v lepší pozici naši hráči, kteří měli na soupeře tříbodový náskok. Ten Pražané mohli stáhnout pouze vítězstvím, které by znamenalo taktéž zisk triumfu v jejich prospěch.

Úvod odvetného utkání vyšel lépe Liberci, který se chopil poločasového vedení 3:0 po brankách DVOŘÁKA, KAZDY a DAŇKA. Klokani ihned v 21. minutě korigovali na 1:3, ale to bylo z jejich strany vše. Liberec odbránil perfektně power-play soupeře, přidal pojistku ze sálovky DVOŘÁKA a dokráčel k relativně  pohodlnému a zaslouženému vítězství 4:1.

Vítězstvím si rezerva zajistila nedohnatelný šestibodový náskok na čele tabulky a může tak slavit VÍTĚZSTVÍ v DIVIZI !!!

 

Bohemians Praha 1905 x FTZS Liberec “B” – 1:4 (0:3)

 

Sestava FTZS Liberec “B”
Brankáři (2) | Plechatý & Jerasov
Hráči (12) | Dvořák, Kazda, Bína M., Kratochvíl, Patrman, Janouš, Daněk, Franc, Hořák, Jelínek D., Vik, Šorsák

 

Realizační tým
Šorsák Jakub | hlavní trenér
Razák Filip | asistent trenéra
Slovák Ondřej | vedoucí mužstva / fyzio

 

 

Branky
Dvořák 2, Kazda, Daněk

Asistence
Bína M. 2, Janouš

 

 

 

Hodnocení Jakuba Šorsáka (trenér Liberce)

” Do utkání jsme vstoupily výborně a odehrály skvělý první poločas. Druhá půle byla z naší strany o morálce a obětavosti. Soupeř hrál poměrně dlouhou část poločasu power-play, na kterou jsme se výborně nachystali a Bohemku nepustili téměř do zakončení. Troufnu si říci, že jsme byli po celé utkání lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Nesmí chybět pochvala za přístup a poděkování všem, že jsme to společně zvládli a předem stanovený cíl splnili.”

Vyjádření Pavla Bíny (předsedy klubu)

” Jsem na kluky velice pyšný, jakým způsobem se prezentovali v soutěži, kterou nakonec po zásluze vyhráli. Tréninková píle a koncepční propojení s A-týmem přineslo ovoce. Triumf je o to víc cennější, když jsme útok na něj vyhlásili už před sezonou. Chtěl bych každému, kdo se na tomto úspěchu podílel velice poděkovat.“

 

 

Poslední divizní utkání mělo být na programu již tuto sobotu, nicméně soupeř Atletico Chomutov v polovině sezony soutěž opustilo a tak je duel kontumován v náš prospěch 5:0 !!!

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT