„A“ tým – 20. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 25.02. – 19:30 – SH KP Vodova, Brno

 

Liberec odcestoval v pátek do moravské metropole, kde se utkal s tamním Helasem. Ten má letos sezonu velice dobře rozjetou a aktuálně hájí 5. místo v tabulce. FTZS chtěl navíc Brnu vrátit porážku z prvního vzájemného duelu, kdy doma padl 3:6.

Úvod zápasu byl opatrný a vyrovnaný. Žádný z celků nechtěl udělat chybu a tak se skóre otevřelo až v 13. minutě, kdy se prosadil domácí Mužík – 1:0. Bohužel pro Liberec Helas odskočil o dvě branky zásluhou Svobody – 2:0. Severočeši se branky nedočkali a tak museli dohánět dvoubrankové manko.

Druhá dvacetiminutovka patřila naopak Liberci, který zásluhou JELÍNKA snížil na 1:2. Srovnání přišlo z hrudi VOBOŘILA, kterého našel na zadní tyči kapitán Bína – 2:2 no a obrat dokonal v tentýž minutě PAVEL BÍNA, který si našel odražený míč na penaltě a levačkou poslal FTZS do vedení – 3:2. Pojistku přidal po individuální akci ALEŠ BENEK – 4:2. Na to Helas odpověděl svými dvěma brankami a utkání opět nemělo svého vítěze – 4:4. Poslední slovo v duelu si vzal ALEŠ BENEK, kterého našel před brankou jeho dvorní asistent Kuba Žoček – 5:4. Alešova druhá branka v utkání Liberci zajistila velice cenné 3 body a naději na sedmé místo v základní části ! Nutno podotknout, že skvělý výkon podal mezi třemi tyčemi brankář VOGT, který lapil nespočet šancí soupeře a stal se tak hlavním hrdinou zápasu !!!

 

Helas Brno x FTZS Liberec – 4:5 (2:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (10) | Jelínek, Benek, Žoček, Žampa, Bína P. (K), Vobořil, Janáček, Knobloch, Janouš, Díl

 

Realizační tým
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky
Benek 2, Jelínek, Bína P., Vobořil

Asistence
Bína P., Knobloch, Žoček

 

 

Hodnocení Jakuba Šorsáka (asistent trenér Liberce)

” V prvním poločase nám chyběla energie a přišlo mi, že i chuť. Dostali jsme 2 zbytečné góly z dorážky. Do druhého poločasu jsme šli s větším odhodláním a nasazením. Zápas jsme otočili. Sice jsme inkasovali další 2 góly, ale naší poctivostí a vírou jsme to zvládli a odvážíme si důležité 3 body. Na kluky jsem pyšný, že nic nevzdali, odjezdili to a věřili ve vítězství až do samého konce.”

Hodnocení Tomáše Galii (trenér Helasu Brno)

” Utkání jsme si velmi dobře rozehráli a chybělo Liberec dorazit třetí brankou. Bohužel jsme do druhého poločasu vstoupili s velmi laxním přístupem, který nás stál dobře rozehraný zápas. I přesto, že jsme se dokázali po nepříznivém stavu do utkání znovu vrátit, srazila nás další taktická chyba, kterých jsme za celý druhý poločas vyrobili hned několik.”

 

 

Další utkání čeká hráče hned v pondělí – 28.02., kdy před kamerami ČT Sport přivítají na své palubovce pražskou Slavii. Výkop zápasu je plánován na 19:30 / SH Dukly Liberec.

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT