„A“ tým – 18. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 11.02. – 20:00 – SC Řepy, Praha

 

Po měsíční pauze se fanoušci konečně dočkali dalšího ligového kola. Na programu bylo odvetné utkání s pražskou Spartou, která přivedla po otevření přestupního okna do svých řad nové zahraniční akvizice a toužila po vítězství, na které čeká od poloviny prosince loňského roku.

Trenér Vrabec vsadil v utkání na dravé mládí a to se mu vyplatilo. Liberec začal aktivně a hned ve druhé minutě byl odměněn, kdy se po individuální akci prosadil ALEŠ BENEK – 1:0. Šance přicházely na obou stranách, ale ty větší se odehrály před brankou Pražanů, kteří museli čelit i dvěma samostatným nájezdům, které bohužel pro FTZS neproměnil Žoček a Knobloch. Do poločasu se Sparta přeci jen dočkala vyrovnaní, kdy na konci akce ACS stál Lukšija – 1:1

Druhý poločas měl obdobné parametry, jako ten první. Liberečtí hráči vycházeli z poctivé a zabezpečené obrany a využívali mezer v obraně soupeře. Sparta sice skórovala na 2:1 po akci brazilce Wesleyho, ale to bylo z její strany vše. Srovnání na 2:2 přišlo po nástřelu Dvořáka, jehož střelu srazil za záda Cristiana ADAM KNOBLOCH. Mladý liberecký talent tak mohl oslavit svou první ligovou trefu. Obrat dokonal KUBA ŽOČEK, který skóroval po perfektně sehrané SS – 3:2. Druhá branka BENKA znamenala odskočení o 2 góly – 4:2 a dílo dokonal po skvěle odbráněné power-play ŽOČEK, který trefil odkrytou svatyni rudých – 5:2

Liberec si tak za výhru 5:2 odvezl z Prahy velice cenné 3 body do tabulky a upevnil si tak pozici zajišťující play-off !!!

 

AC Sparta Praha x FTZS Liberec – 2:5 (1:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Jerasov
Hráči (11) | Dvořák, Kazda, Daněk, Knobloch, Benek, Žoček, Jelínek, Žampa, Vobořil, Díl, Bína P. (K)

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub  | asistent trenéra
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva

 

 

Branky
Žoček 2, Benek 2, Knobloch

Asistence
Dlask, Dvořák, Benek, Žampa

 

 

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Po facce v podobě prvního jarního utkání s Plzní jsme měli měsíc pauzu, ve které jsme tvrdě makali, abychom byli připravení na tento zápas. Dlouho jsme čekali na body s týmem z TOP5 a konečně se nám to podařilo. Soupeře jsme celý zápas skvěle dostupovali a nedávali jim moc volného prostoru na útočné polovině. Díky efektivitě v zakončení se nám podařilo zápas otočit a mohli jsme se pak ještě více soustředit na defenzívu. Jsem rád, že se nám podařilo ubránit sparťanskou power-play a soupeře nepustit k větším šancím. Chtěl bych kluky pochválit, za to jak to odjezdili a nechali na hřišti všechno. Z výhry máme obrovskou radost, ale teď musíme výkon potvrdit doma proti Chrudimi.”

Hodnocení Beniho Simitčiho (trenér Sparty Praha)

” Byl to pro nás smolný zápas. Nevraceli jsme se tak jak jsme měli. I když jsme do soupeře bušili celý zápas, oni dokázali využít těch pár šancí co měli. Více chtěli vyhrát, my pro to udělali méně a zaslouženě prohráli. Soupeři samozřejmě gratuluju. Nechtěli jsme do konce základní části prohrát, bohužel se to stalo hned v prvním zápase. V Brně musíme bezpodmínečně vyhrát, nedá se nic dělat.”

 

 

Další utkání čeká hráče už v neděli 20.02., kdy přivítají na domácí palubovce lídry z Chrudimi. Výkop utkání je plánován na 20:00 / SH Dukla Liberec.

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT