„U19“ – FINAL FOUR – Sezona 2021/2022

Neděle – 06.02. – 10:00 – SH Eden, Praha

 

V neděli vrcholila soutěž naší starší mládežnické kategorii U19, která se probojovala do závěrečného turnaje FINAL FOUR ze čtvrté pozice a hned v semifinále tak musela čelit vítězi základní části SK Slavii Praha. Tým Aleše Benka odcestoval do Edenu v plné síle a byl hladový po úspěchu. Úvod semifinále byl opatrný z obou stran, avšak více příležitostí ke vstřelení branky si vytvořili sešívaní. Jejich pokusy naštěstí končily na skvěle chytajícím JERASOVOVI. V první půli se diváci branky nedočkali a hráči šli do šaten za stavu 0:0. Skóre otevřel v 30. minutě JEŽEK, který šťastným odkopem trefil odkrytou branku slávistů – 1:0. Na to dokázali Pražané ihned odpověd. Akci Sity zakončil Trajhan a bylo srovnáno – 1:1. Do vedení šli naopak sešívaní, kteří se trefili pohledně po rohovém kopu – 1:2. Srovnání přišlo ze sálovky POLYÁKA, který stál na konci famózně sehrané power-play. Po čtyřiceti minutách semifinále svého vítěze nepoznalo a tak se prodlužovalo. V nastavení 2x 5minut byli šťastnější naši hráči. Jeden z posledních útoků zakončil pohotově JEŽEK, který svou druhou brankou v zápase vystřelil týmu postup do vysněného finále – 3:2

Ve finálovém duelu se proti našim borcům postavili hráči Baníku Chomutov, kteří přesvědčivě přehráli v druhém semifinále Chrudim.

Začátek finále byl jak z říše snů. Hráči FTZS zakončili první tři akce brankami, kdy se 2x trefil FILIP ZVĚŘINA a jednou TOMÁŠ POLYÁK. Brzké vedení 3:0 hráčům uškodilo. Baník Chomutov v první dvacetiminutovce korigoval na 1:3 a ve druhé půli dokonal srovnání po dvou trefách Dolechka – 3:3. Poslední slovo v utkání si přeci jen vzali hráči Liberce. Akci Janouše 3 minuty před závěrečným hvizdem zakončil VIK, který svou brankou vystřelil historicky druhý klubový mládežnický titul !!!

Kompletní informace z FINAL FOUR naleznete v našem reportu !!!

 

U19

Sestava

Brankáři | Jerasov & Trhlín
Hráči | Janouš (K), Polyák, Křeš, Bulejko, Zvěřina, Hejl, Ježek, Horčička, Zounek, Knobloch, Valenta, Vik, Vyčítal

Realizační tým |
Benek Aleš – hlavní trenér
Šorsák Jakub – asistent trenéra
Slovák Ondřej – fyzio
Bína Pavel – vedoucí mužstva
Mezei Robert – prezident klubu
Dlask Jakub – PR manažer

 

SEMIFINÁLE

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 2:3 (0:0)

Branky | Ježek 2, Polyák
Asistence | Jerasov, Bulejko

 

FINÁLE

FTZS Liberec x Baník Chomutov – 4:3 (3:1)

Branky | Zvěřina, Poylák, Vik, vlastní
Asistence | Janouš 2, Ježek

 

Individuálně byl oceněn brankář DMITRIJ JERASOV, který byl vyhlášen nejlepším brankářem FINAL FOUR !!!

 

Hodnocení trenéra Benka:
” Věděli jsme, že proti nám bude stát v semifinále těžký soupeř. V podstatě nanečisto jsme si to zde vyzkoušeli před týdnem, kdy jsme zápas nezvládli a prohráli 0:1. Dnes jsme chtěli především lépe bránit a využívat šancí, které si vytvoříme. Hráli všichni hráči, kteří nám před dvěma lety vykopali první mládežnický titul. Jsou to ročníky 2002, oproti tomu soupeř měl kostru týmu o rok zkušenější a poskládanou především kolem Zdeňka Sity. Jsem rád, že jsme semifinále zvládli a mohli se porvat o titul. No a co se týče samotného finále, tak jsme využili úvodní pasivity Chomutovu a poměrně rychle jsme vedli 3:0. Bylo mi jasné, že ještě není nic rozhodnutého a nabádal jsem kluky k tomu, aby od aktivní hry neopouštěli. Točili jsme 3 čtyřky, což pro hráče není optimální vzhledem k tomu, aby se dostali do tempa. Nicméně jsem za všechny rád, že jsme to zvládli a získali svůj druhý klubový mládežnický titul.”

 

Oba závěrečné turnaje udělaly za mládežnickými soutěžemi tečky, kdy se mistry U17 stali hráči Rapidu Ústí nad Labem a kategorie U19 má své mistry v Liberci. Ročník 2021/2022 je tak u konce a my vám děkujeme za dosavadní přízeň a podporu !!!

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT