„U19 & U17“ – 7. závěrečné kolo Dorostenecké a Juniorské ligy – Sezona 2021/2022

Neděle – 30.01. – 10:00 – SH Eden, Praha

 

Závěrečný turnaj základní části odehrály naše mládežnické celky již tuto neděli. V Praze se obě kategorie praly o FINAL FOUR a to proti pražským S. Vyvrcholení sezony čeká nakonec pouze U19, která sice nejtěsnějším možným rozdílem padla se sešívanými 0:1, ale mrzet ji to nemuselo. Ze čtvrtého místa poustoupila do boje o TITUL. Zápas se Spartou byl kontumován v náš prospěch kvůli vysokému počtu nakažených soupeře (5:0).

Mladší U17 zvládla svůj první duel se Spartou, kdy na hřišti exceloval v zakončení TOMÁŠ DLASK. Ten se postaral o všechny čtyři vstřelené branky a nakonec i celý tým dokráčel k hubenému vítězství 4:3. Druhý zápas se Slavií hráči už bohužel nezvládli, kdy střetnutí ovlivnila především dvě naše vyloučení (Dlask, Strnad). Prohra 1:3 tak znamená 5. místo a neúčast ve FF.

Kompletní informace z turnaje naleznete v našem reportu !!!

 

U19

Sestava |
Jerasov – Janouš (K), Ježek, Zounek, Zvěřina, Křeš, Hejl, Devátý, Valenta, Polyák

Realizační tým |
Benek Aleš – hlavní trenér
Vik Daniel – asistent trenéra

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 1:0 (1:0)

Branky | x
Asistence | x

 

AC Sparta Praha x FTZS Liberec – 0:5 (kontumačně)

Branky | x
Asistence | x

 

Hodnocení trenéra Benka:
” Utkání mělo dobré tempo a náboj. Věděli jsme, že Slavia je futsalovejši a má tým složený převážně z ročníků 2001, hraje už dlouho spolu a proto jsme vycházeli ze zajištěné obrany se snahou hrát na rychlé protiútoky. Přežili jsme mnoho infarktových situaci a dlouho drželi 0. Na konci 1. poločasu jsme měli šanci vstřelit branku z 10m kopu, ale nepovedlo se. Šance byly na obou stranách i když musíme sportovně uznat, že Slavia měla více 100% šancí a byla ve hře silnější než my. I tak kluci bojovali až do samého konce a musím jim k této sezoně pogratulovat. Věřím, že se teď dobře připravíme na Final Four a porveme se o celkové prvenství. Šanci máme rozhodně velkou.”

 

U17

Sestava |
Trhlín, Karásek – Kordík, Pelinka, Loffler, Dlask, Strnad, Zelenka, Rada, Procházka

Realizační tým |
Benek Aleš – hlavní trenér
Vik Daniel – asistent trenéra

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 3:1 (1:0)

Branky | Kordík
Asistence | Trhlín

 

AC Sparta Praha x FTZS Liberec – 3:4 (1:4)

Branky | Dlask 4
Asistence | Strnad 2, Trhlín

 

Hodnocení trenéra Benka:
” Se Spartou jsme sice prohrávali po gólu při hře bez brankáře do prázdné branky, ale kluci na to výborně reagovali a utkání otočili. Zejména Tomáš Dlask, který dal velmi rychlé 4 branky. Druhý poločas už nám tolik herně nevyšel a byla vidět nervozita a nesehranost. Zbytečně jsme ztráceli míče a nasbírali brzo 5 faulů. Do konce jsme se ještě strachovali o výsledek, naštěstí i díky výbornému Trhlínovi jsme utkání zvládli vyhrát.

Se Slavii se mi to těžko hodnotí. Kluci pokud by vyhráli, tak by se dostali také do Final Four, což byl určitě jeden z cílů. Bohužel jsme v prvním poločase vlastní hloupostí a nedisciplinovaností obdrželi dvě červené karty a utkání tak dohrávali s pěti hráči. Cením si, že jsme v přesilovkách soupeře neinkasovali. Kluci nic nevzdali až do konce, ale stejně musím konstatovat, že tento tým má ještě čas. Některé situace řešíme naivně, nedůrazně v zakončení a celkově je to velmi hektické. Věřím, že tyto zkušenosti kluky posílí do dalších let. Slavii nezbývá než pogratulovat, která díky vítězství postoupila na finálový turnaj na úkor nás.“

 

 

Vyvrcholení obou mládežnických lig je na programu tento víkend. FINAL FOUR U19 se odehraje tuto neděli – 06.02. (místo a časy utkání budou upřesněny). Jeho účastníky budou mužstva: SK Slavia Praha, FK Chrudim, Baník Chomutov a náš celek.

FINAL FOUR 017 se odehraje bez naší účasti v to v sobotu – 05.02. Místo bude opět v nejbližších dnes upřesněno a zahrají si ho mužstva: Rapid Ústí nad Labem, Slavia Praha, Sparta Praha a Olympik Mělník !!!

 

 

Držte naší U19 ve finálovém turnaji palce !!!

tým F T Z S L

 

ZPĚT