„A“ tým – 16. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 07.01. – 20:00 – SH Lokomotiva Plzeň

 

První utkání roku 2022 se odehrálo na půdě úřadujících mistrů z Plzně. Liberec na zápas odcestoval ve velice mladé sestavě, kdy na soupisce chyběl vykartovaný Žoček, Baran a Jelínek. Dále se střetnutí nemohl ze zdravotních důvodů účastnit Daněk s Janáčkem. Trenér Vrabec tak zamíchal sestavou a poslal na zkušenou Plzeň dravé mládí.

Úvod zápasu Liberci bohužel nevyšel. Uklouznutí Knoblocha Plzeň využila a ujala se vedení hned v první minutě. Liberec měl v prvním poločase několik šancí na korekci, kdy se například za stavu 1:0 řítil sám na branku Vobořil. FTZS bohužel se svými příležitostmi naložil bídně a byl to Interobal, který v rámci první dvacetiminutovky odskočil o 3 branky zásluhou Vnuka a 2x Holého.

Druhý poločas vyzněl taktéž jednoznačně pro Plzeň, která byla při chuti a nastřílela celkem 12 branek. Liberec měl opět několik možností ke vstřelení branky, ale ani 2x zcela odkrytá svatyně soupeře nestačila k tomu, aby se liberečtí dočkali alespoň čestné trefy.

Zápas tak skončil ostudným výsledkem 12:0

 

SK Interobal Plzeň x FTZS Liberec – 12:0 (3:0)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (9) | Bína P. (K), Baláž, Knobloch, Díl, Kazda, Benek, Vobořil, Žampa, Janouš

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky

Asistence

 

 

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Utkání bych asi zhodnotil jedním slovem, ostuda. Od začátku se nám všechny balóny odrážely a Plzeň nás dostávala pod velký tlak. Druhý poločas jsme absolutně nezvládli a Plzeň potvrdila svoji kvalitu, když nastřílela spoustu branek. Máme teď před sebou další zápasovou pauzu, během které musíme poctivě potrénovat, aby naše další výkony byly diametrálně odlišné.”

Hodnocení Tomáše Buchty (hráč Plzně)

” V šatně jsme si před zápasem řekli, že proti takovému soupeři, jako je Liberec, musíme rozhodnout co nejdříve, ideálně v prvním poločase. Dobře jsme vstoupili do zápasu, hned v 1. minutě jsme dali gól a celý tým se uklidnil. Potom už skóre jen rostlo a zápas jsme bez problémů zvládli.”

 

 

Další utkání čeká hráče bohužel až za měsíc a to kvůli reprezentační pauze. Zápas se Slavií Praha, který se měl odehrát v neděli – 16.01. je kvůli evropskému šampionátu, jehož se účastní slovenský národní tým odložen na neznámo (kádr Slavie Praha disponuje několika slovenskými reprezentanty – pozn. redakce).

Nejbližší střetnutí je tak na programu 11.02. v pátek, kdy se tým vydá na půdu pražské Sparty. Výkop je plánován na 20:00 / SC Řepy.

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT