K první polovině sezony se tradičně vyjádřil také nejvyšší představitel klubu. Pana Ing. Roberta Mezeie vyzpovídal náš PR manažer Kuba Dlask:

 

Pane Mezei, když se ohlédnete za futsalovým rokem 2021, na co si vzpomenete jako první? Bude to historická účast v play-off či něco jiného ?

“ První věc je radost z toho, že se opět hraje a my máme ve hře všechny 4 týmy a také víra, že se soutěž regulérně dohraje až do konce. Co se týče play-off, už jsme ji hráli vloni a samozřejmě ji chceme hrát i letos. Je to vzhledem ke kvalitě současného týmu jeden z letošních sezónních cílů. Při pohledu na aktuální neúplnou tabulku se o účast v nejlepší osmičce popere asi 10 týmů, takže to ještě bude boj do posledního kola základní části. Hodně napoví začátek nového roku, kdy nás čekají za sebou 4 soupeři z čela tabulky.

 

Jak hodnotíte podzimní část současného ročníku 2021/22 ?

“ Na úvod bych chtěl říct, že podzim nelze z pohledu našeho oddílu jako celku hodnotit jinak než úspěšný. Každý sportovní oddíl se obecně hodnotí dle dosažených sportovních výsledků. Samozřejmě to je i náš případ, ale stejnou důležitost klademe i na další atributy jako je výchova mladých hráčů a také pevné místo libereckého futsalu na nejvyšší úrovni. A právě když vezmu dohromady všechno zmíněné, mohu tvrdit, že jsme úspěšní.

A-tým se pohybuje na příčkách, odkud lze atakovat účast v play-off. Na podzim odehrál zápasy, které měly dobrou úroveň, ale také v několika zápasech zbytečně přišli kluci o body. Oproti minulým sezonám se výrazně zlepšila obranná činnost. Naopak musíme zlepšit osobní disciplínu a vyvarovat se zbytečných karetních trestů.

B-tým hraje svoji první sezónu v DIVIZI A. Pohybuje se na čelních příčkách tabulky a výsledkově i herně dokazuje, že má kvalitu. Jejím úkolem zůstává i nadále těsná spolupráce s A-týmem a udržování herní vytíženosti hráčů.

U19 je naším největším želízkem v ohni v celostátních soutěžích. Podařilo se udržet pohromadě tým mistrů republiky U17 z roku 2019. Tito mladíci dokazují, že i v této vyšší věkové kategorii budou patřit k horkým aspirantům na titul. Někteří se začínají prosazovat a sbírají první minuty i v A-týmu.

V kategorie U17 tvoříme v letošní sezóně úplně nové mužstvo, které dává trenér Aleš Benek dohromady. Skládáme ho s perspektivou do dalších let, proto se v něm objevují i hráči ročníku 2006. I přes tento věkový rozdíl oproti ostatním týmům se kluci pohybují v horních patrech tabulky.

Pro všechny uvedené týmy se snažíme vytvořit co nejlepší podmínky a mně osobně těší nejen účast na přípravě a tréninkových jednotkách, ale hlavně nasazení a vůle trénovat. Moje zvláštní poděkování patří realizačním týmům jednotlivých věkových kategorií i vedení klubu, protože zajištění chodu všech 4 týmů je velice náročná záležitost zejména organizačně i časově.“

 

Proběhla změna na postu trenéra. Myslíte si, že to týmu prospělo? Jak se Vám líbí práce trenéra Karla Vrabce ?

“ Tato změna, nebo bych to nazval spíše rošáda se řešila před začátkem letošního soutěžního ročníku. Důvodem byla potřeba rozložit pracovní vytížení zainteresovaných lidí. Po osobní dohodě s vedením Aleš Benek zůstal hráčem A-týmu a trenérem zodpovědným za juniorské kategorie U19 a U17. Po zvážení několika možností vedení rozhodlo a novým trenérem A-týmu se stal Karel Vrabec, který současně ukončil aktivní karieru ligového hráče futsalu. Tolik na vysvětlení. Karel má za sebou podzimní část soutěže jako trenér, přinesl do týmu svůj řád, trvá na disciplíně a týmovém duchu. Má dostatek odvahy nasazovat mladé hráče. Myslím, že věnuje hodně času přípravě jak tréninkových jednotek, tak i zápasů. Snažím se být na všech zápasech a vidím, že i hráči cítí jeho chuť a vůli přenést na palubovku vítěznou mentalitu. To je velice důležité a proto si jeho práce velice vážím. Myslím, že budoucnost potvrdí, že volba vedení byla v tomto směru správná.“

 

Jaký dojem na Vám udělali letošní posily Baran s Jelínkem? Jste rád, že se tým podařilo doplnit také o mladíky, kteří prošli našimi mládežnickými týmy ?

„Jejich příchodem jsme očekávali zejména zkušenost a také góly. Oba dva se postupně zapracovali do týmu a jsou jednoznačně posilami. U Jirky Barana, který je členem širšího kádru reprezentačního A-týmu je to zejména obrana a Tomáš Jelínek s 5-ti brankami patří k nejlepším útočníkům. Doufám, že i nadále budou svoje výkony ještě zlepšovat a myslím, že také svojí povahou tmelí kolektiv.

Co se týče začlenění mladých hráčů do A-týmu, je to jedna ze zásadních priorit naší činnosti. Máme několik mladíků, kteří již nastupují mimo naši U19 také za A-tým a reprezentaci U19. To je myslím dobrá vizitka činnosti našeho oddílu a zejména odpovědných trenérů. Věřím, že těchto mladých hráčů bude stále víc, že dokážeme doplňovat seniorské týmy z vlastních zdrojů a nadále zůstaneme ryze českým týmem.“

 

Je něco, co byste chtěl závěrem našeho rozhovoru ještě doplnit ?

“ V první řadě bych chtěl poděkovat všem, kteří nám fandí u našich zápasů ať již přímo v halách nebo u obrazovek. Jejich podpora je pro nás velice důležitá a věřím, že jednou budeme hrát u vyprodaných hal. Veliké poděkování patří také našim sponzorům a doufám, že naše dobré výkony budou důvodem jejich podpory i v dalším období.

Všem našim fanouškům, hráčům, trenérům, vedení i ostatním pracovníkům zajišťujícím chod týmu přeji do Nového roku hlavně zdraví, štěstí, pohodu a těším se na další úspěšnou spolupráci.“

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT