„A“ tým – 15. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Neděle – 12.12. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

V rámci posledního kola letošního roku hostil Liberec nabité Teplice, které se pohybují na špici tabulky 1. Futsal ligy. Tým Svarogu disponuje mnoha zahraničními hráči, kteří dostávají největší prostor na palubovce a tak se dal očekávat atraktivní duel. Svěřenci trenéra Vrabce chtěli navázat na povedený výkon, který předvedli na půdě soupeře, kde padli těsně 2:4.

Úvod zápasu byl ze strany Liberce koncentrovaný a na první branku se čekalo až do 10. minuty. To sehrál Svarog signál z hranice vápna a otevřel skóre díky trefě Dieceho – 0:1. Srovnání přišlo ze sálovek JAKUBA DAŇKA, kterému naservíroval míč před prázdnou branku mladíček Knobloch – 1:1. První dvacetiminutovka ukázala mnoho šancí na obou stranách, ale další rozvlnění sítě se diváci nedočkali a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Druhý poločas nabídl bitvu o každý metr palubovky. Teplice bohužel pro FTZS opět odskočily, ale tentokrát o 2 branky, kdy se trefil z protiútoku kapitán Adriano a následně William – 1:3

Snížit se opět povedlo Jakubu Daňkovi, který servíroval míč Marku Bínovi. Ten si ale do vlastní sítě srazil vracející se William – 2:3. V závěru se snažil Liberec o srovnání, ale poslední slovo měly Teplice, které opět sehrály výborně SS z hranice vápna a zvítězily pod Ještědem stejným rozdílem, jako v prvním vzájemném utkání – 4:2 !!!

 

FTZS Liberec x Svarog FC Teplice – 2:4 (1:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (12) | Baran, Jelínek, Bína M., Baláž, Daněk, Díl, Bína P. (K), Knobloch, Vobořil, Žampa, Benek, Vik

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky
Daněk, vlastní

Asistence
Knobloch

 

 

Hodnocení Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” Věděli jsme, že nás čeká velmi náročné utkání, protože se Teplice prezentují aktivním futsalem. Dařilo se nám držet krok celý zápas. Mrzí nás konec druhého poločasu, kdy jsme dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale už se nám nepovedlo srovnat náskok soupeře. Myslím si, že jsme se dobře drželi pokynů trenéra a odehráli dobrý zápas. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za podporu v celém náročném roce, přeji všem hlavně hodně zdraví a příjemně strávené svátky. Věřím, že se v novém roce budeme opět potkávat na Dukle v hojném počtu.”

Hodnocení André Guimaraese (trenér Teplic)

” Byl to těžký zápas, jak jsme očekávali. Individuálně ani kolektivně jsme se do zápasu úplně nedostali, ale opět jsme ukázali, že i přes všechny potíže, kterými procházíme, jsme velmi profesionální a velmi konkurenceschopný tým. S kvalitou hry jsem nebyl spokojen, ale jsem hrdý na hráče a lidi, které trénuji.”

 

 

Další odvetné utkání odehrají hráči v roce 2022, kdy se vydají na půdu mistrovské Plzně. Výkop zápasu je plánován na 20:00 / SH Lokomotiva Plzeň !

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT