„A“ tým – dohrávka 13. kola 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Středa – 01.12. – 20:30 – SH Dukly Liberec

 

Prosinec Liberec odstartoval dohrávkou s Rapidem Ústí nad Labem. Liberečtí chtěli potvrdit v tomto utkání roli favorita, kdy navíc před necelým týdnem ovládli severočeské derby s Českou Lípou a zvítězili 6:1. Rapid chtěl odčinit vysokou prohru z prvního vzájemného utkání, kdy padl doma 0:5 a před utkáním se nacházel na nelichotivém 10. místě tabulky.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Ti se chopili průběžného vedení 2:0, kdy si střely do své branky srazili Zápotocký a následně Gajdoš. Do poločasu zavelel soupeř k obratu. Na 1:2 snížil brazilec Braga. Srovnal hezkou střelou pod břevno Výborný a obrat dokonal v tentýž minutě Macháček – 2:3. Z dvoubrankového vedení se radoval Rapid, kdy gól o tyč vsítil další brazilec Souza – 2:4

Liberec měl v tu chvíli co napravovat. Snížit se povedlo zásluhou MARKA BÍNY, kterému přistrčil míč jeho starší bratr Pavel. Bohužel pro Liberec se Rapid dostal opět do komfortního dvoubrankového vedení. Individuálně se u lajny prosadil poslední z trojice brazilců Mello – 3:5. Naději vykřesal pro domácí v 34. minutě TOMÁŠ JELÍNEK, který obešel brankáře Klečku a pohodlně zavěsil – 4:5. Liberečtí povzbuzeni snížením docílili srovnání. Při power-play našel Jelínek křižnou přihrávkou MARKA BÍNU a ten hrudí a svým druhým gólem v utkání stav na světelné tabuli srovnal – 5:5. V závěru utkání se mohlo vítězství překlopit na obě strany, kdy obě mužstva měla velké šance. Nakonec se tak nestalo a body se dělily !!!

 

FTZS Liberec x Rapid Ústí nad Labem – 5:5 (2:4)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (10) | Baran, Jelínek, Janáček, Žoček, Bína M., Baláž, Daněk, Díl, Bína P. (K), Knobloch

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky
Bína M. 2, Jelínek a 2x vlastní

Asistence
Bína P., Vogt, Jelínek

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Věděl jsem, že to bude těžké utkání a upozorňoval jsem na to i hráče. Ústí bylo první poločas jednoznačně lepší. Po našich dvou brankách jsme herně vypadli. Naštěstí nám pomohla poločasová přestávka a ve druhé půli šel náš výkon nahoru. Myslím si, že remíza je nakonec zasloužená pro oba týmy, protože si vytvořily ještě několik velkých příležitostí za remízového stavu. Vzhledem k průběhu utkání remízu bereme.”

Hodnocení Matěje Čapka (asistent trenéra Rapidu Ústí n. L.)

” Při našem tabulkovém postavení se počítá každý bod v boji o záchranu. Bod z Liberce je však vzhledem k průběhu zápasu a dění na hřišti málo. Kromě úvodu utkání, kdy jsme si vstřelili dvě vlastní branky, jsme byli lepším týmem a bod jsme soupeři darovali naší nekoncentrovaností a lacinými chybami. Za stavu 5:5 se mohlo vítězství přiklonit i na stranu domácích, stav 5:5 jsme však vůbec neměli připustit. Pozitivní je, že jsme prolomili naší střeleckou nemohoucnost a věřím, že produktivní budeme i v nedělním důležitém utkání proti Žabinským Vlkům.”

 

 

Poslední letošní zápas odehrají naši hráči příští neděli – 12.12., kdy opět na domácí půdě přivítají soupeře se severu Čech – Svarog FC Teplice.

Výkop zápasu je plánován tradičně na 20:00 / SH Dukly Liberec !

Děkujeme za podporu !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT