„A“ tým – předehrávka 14. kola 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Úterý – 23.11. – 20:10 – MSH Česká Lípa / přímý přenos ČT Sport

 

Ligový kolotoč pokračoval předehrávkou 14. kola a na programu byla odveta severočeského derby. Souboj byl okořeněn přítomností kamer ČT a tak měli hráči o motivaci postaráno. Českolipští Démoni měli FTZS co vracet, jelikož letos první vzájemný duel prohráli pod Ještědem vysoko 1:6. Liberec chtěl naopak napravit páteční selhání na půdě Mělníku kde padl 2:4.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se chopili vedení 1:0 díky brance Maura, který číhal po nástřelu na zadní tyči. Vyrovnání přišlo o 3 minuty poté, kdy se z rohu trefil chytře kapitán ŽOČEK – 1:1. Vedení na stranu Liberce překlopil VIK, kterého našel na zadní tyči brankář Vogt. V patnácté minutě navýšil na rozdíl dvou branek MAREK BÍNA, jemuž asistoval skvěle Díl po získaném míči u lajny – 3:1. Do poločasu to nebylo vše. V posledních vteřinách první půle se skvostně uvolnil Bína M. a předložil ŽOČKOVI jeho druhou branku v zápase – 4:1

Druhá dvacetiminutovka patřila také týmu z Liberce. Nejprve zkompletoval svůj hattrick kapitán ŽOČEK, kterému servíroval míč jeho dvorní nahravač Marek Bína a v závěrečných minutách byl za svůj výborný výkon odměněn JAN DÍL, který se díky sólu Jelínka trefil do odkryté branky – 6:1. Démoni měli své šance v závěrečné power-play, ale další branku nepřidali a tak se FTZS mohl radovat ze 3 bodů a vítězství v derby !!!

 

Démoni Česká Lípa x FTZS Liberec – 1:6 (1:4)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (10) | Baran, Jelínek, Janáček, Žoček (K), Vik, Bína M., Baláž, Benek, Daněk, Díl

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky
Žoček 3, Bína M., Díl, Vik

Asistence
Bína M. 3, Díl, Jelínek, Vogt

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Televizní utkání nám vyšlo na jedničku. Kromě jedné brejkové situace, kterou jsme nepohlídali, jsme dobře bránili a podržel nás i brankář. Směrem dopředu asi nemám co vytknout. Chtěl bych kluky moc pochválit, protože tohle byl přesně výkon, který jsme chtěli podat a díky tomu jsme vyhráli a odčinili porážku s Mělníkem.”

Hodnocení Karla Kruliše (trenér Démonů ČL)

” To co se stalo dnes je neomluvitelný výkon. Naše hra nemá nic. Dynamiku, rychlost, přesnost. Prostě nic s čím by se dalo hrát o záchranu. Pokud budeme takto pokračovat, tak jedeme šupem dolů. Pokud nezlepšíme individuální přístup, nemáme v lize co dělat. Soupeři gratuluji k vítězství.”

 

 

Termín 13. kola bude upřesněn. Rapid Ústí nad Labem využil možnosti odložit si dle STK nedělní utkání kvůli nové vyhlášce vlády.

Ohledně přesného termínu Vás budeme včas informovat !

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT