„A“ tým – 13. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 19.11. – 20:00 – SH Gymnázium Mělník

 

První odvetný duel čekal naše hráče na půdě Olympiku Mělník, kterému měl co vracet poté, co s ním doma padl v prvním ligovém kole. Liberec dobře zachytil úvod zápasu, kdy po pohledné kombinaci našel Marek Bína rozběhnutého DÍLA a ten se nemýlil – 1:0. Na 2:0 mohl navýšit do odkryté branky mladší z bratrů Bínů Marek, ale trefil přes celé hřiště pouze břevno Žežulkovi svatyně. Domácí stačili srovnat po nástřelu na zadní tyč, kde číhal Miker – 1:1. FTZS si vzal do poločasu vedení na svoji stranu, kdy se krásně na lajně uvolnil DÍL, nekompromisně zavěsil a oslavil svou druhou branku v utkání – 2:1

V druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Obě mužstva měly své šance. Jednu z nich využil Olympik, který po akci Zdržálka srovnal na 2:2. Vedení měl na své noze mladíček Bína M., který bohužel neproměnil svůj druhý nájezd na Žežulku. Po něm se ve slibné situaci na středu vápna octl Baran, ale branku nevsítil. Z vedení se tak radoval poprvé v utkání Mělník, který opět nástřelem na zadní tyč slavil úspěch – 3:2. V závěru hrál Liberec s výhodou 5ti faulů domácích. Několik situací včetně viditelné ruky bohužel rozhodčí jako prohřešek nevyhodnotili a tak to byl Olympik, který se v poslední minutě trefil do odkryté branky na konečných 4:2 pro domácí.

 

SK Olympik Mělník x FTZS Liberec – 4:2 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (10) | Baran, Bína P. (K), Janáček, Žoček, Vik, Bína M., Baláž, Benek, Daněk, Díl

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky a asistence
Díl 2+0, Bína M. 0+1

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

”  Zápas v Mělníku jsme si prohráli sami. Není možné, abychom dostávali tak jednoduché góly po nástřelech na zadní tyč ! To prostě nejde ! Tím se sami připravujeme o body. Měli jsme hodně balón na svých sálovkách, pohybovali se, dostávali se do zakončení, ale jen nám chybělo ještě lepší řešení některých situací a přesnější zakončení.“

Hodnocení Jana Žežulky (brankář Olympiku Mělník)

” Do utkání jsme vstoupili s vědomím bezpodmínečného zisku tří bodů proti houževnatému Liberci. V prvním poločase jsme si úplně nevěděli rady, jak hrát do Libercem velmi dobře organizované obrany, který do útoku převážně využíval brejkové či nacvičené situace. Proto jsme i za mě poločas po zásluze prohráli, protože jsme si toho zas tolik nevytvořili a Liberec trestal naše chyby. Do druhého poločasu jsme si řekli, jak chceme hrát a velmi mě těší, že jsme to plnili a utkání otočili. Jsou to pro nás po dlouhé době důležité body, které nás doufám nastartují k ještě lepším výkonům. Rád bych ještě poděkoval divákům v hale, kteří dnes byli velmi cítit a hnali nás za obratem v utkání.”

 

 

Další kolo čeká hráče už v úterý – 23.11., kdy se v rámci předehrávky 14. kola utkají v televizním zápase proti Démonům Česká Lípa. Výkop zápasu je plánován na 20:10 ! Přenos na ČT Sport začíná v 20:00 !

Držte nám palce !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT